Hlavní obsah

Jablonec potupil domácí Příbram šesti góly, Baník má z derby jen bod

Praha
Aktualizováno

Potupný debakl 0:6 schytali v domácím prostředí fotbalisté Příbrami v rámci 12. kola nejvyšší soutěže od Jablonce. Ostravský Baník v derby pouze remizoval s Karvinou 1:1. Teplice pod koučem Hejkalem poprvé bodovaly, když zvítězily 2:0 na hřišti Slovácka. Olomouc remizovala 1:1 se Zlínem.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Robert Hrubý z Ostravy a Vojtěch Smrž z Karviné.

Článek
Fotogalerie

Mnohým naskakovaly na mysl vzpomínky na 20 měsíců starý zápas, kdy Příbram doma utržila debakl 1:8 od Slavie. Dnes schytala další, Jablonec totiž U Litavky triumfoval 6:0 a skvěle se na ladil na čtvrteční duel EL s Astanou. Premiérovým hattrickem v lize se o to přičinil Trávník, dva góly přidal Považanec a jeden Chramosta. Severočeši si připsali nejvyšší ligové vítězství od října 2014, kdy doma deklasovali Duklu také 6:0. Jablonec vyhrál čtyři kola po sobě a ztrácí už jen bod na čtvrté místo.

Olomouc se rozešla se Zlínem smírně 1:1 a neprohrála tak s ním už sedmý zápas v řadě. Ševci přitom měli nakročeno k ukončení aktuální série tří utkání bez výhry, když se Beauguel blýskl v 50. minutě parádním přímým kopem. Sigma ale dokázala o čtvrt hodiny později zásluhou Texla vyrovnat.

Slovácko po úterním odvolání trenéra Korduly nezabralo, pod vedením dosavadního asistenta Vlachovského doma prohrálo 0:2 s Teplicemi. Severočeši nakročili za třemi body už v první minutě, kdy skóroval Vaněček, ve 31. minutě přidal pojistku Krob. Teplice, které od 49. minuty dohrávaly bez vyloučeného Čmovše, tak pod koučem Hejkalem poprvé bodovaly.

Fotbalisté Ostravy remizovali s Karvinou 1:1. Hosté ve slezském derby vedli premiérovým prvoligovým gólem Dávida Guby, ale v poslední půlhodině se po vyloučení Bojana Letiče dostali pod velký tlak soupeře, který v 73. minutě Jiřím Fleišmanem z přímého kopu vyrovnal. Baník chtěl ale víc, bod je pro něj ztrátou.

Program 12. kola Fortuna ligy
Pátek
Bohemians - Plzeň 2:2
Sobota
Olomouc - Zlín 1:1
Branky: 76. Texl - 51. Beauguel.
Slovácko - Teplice 0:2
Branky: 1. Vaněček, 31. Krob.
Příbram - Jablonec 0:6
Branky: 36. a 73. Považanec, 45. Chramosta, 50., 65. a 68 Trávník.
Ostrava - Karviná 1:1
Branky: 73. Fleišman - 37. Guba.
Neděle
15:00 Dukla - Opava
17:00 Liberec - Slavia
Pondělí
18:00 Sparta - Ml. Boleslav

Reklama

Související témata: