Hlavní obsah

Slovácko - Teplice 0:2Slovácku trenérská výměna nepomohla, prohrálo s Teplicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Vaněček 0 : 1
31. Krob 0 : 2
Záznam online reportáže

Uherské Hradiště

Fotbalistům Slovácka premiéra pod vedením nového trenéra Petra Vlachovského nevyšla. Ve 12. ligovém kole prohráli na domácím trávníku s Teplicemi 0:2, přitom hosté hráli od 49. minutě bez vyloučeného obránce Pavla Čmovše. O góly se postarali David Vaněček s Janem Krobem a severočeský celek po sérii tří proher a poprvé pod vedením nového kouče Stanislava Hejkala bodoval. Slovácko naopak prohrálo posedmé za sebou a je stále předposlední.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Nový trenér Teplic Stanislav Hejkal.

Článek

Slovácko pod vedením Vlachovského, který nahradil odvolaného Michala Kordulu, nemohlo začít hůř. Teplice totiž udeřily hned z prvního útoku. Po centru Vondráška z pravé strany po 42 sekundách se hlavou prosadil nejlepší střelec hostů Vaněček a připsal si šestou branku v sezoně.

Inkasovaný gól notně zacloumal s psychikou domácího týmu, který působil hodně bezradně. Kombinacím chyběla přesnost a většina akcí končila před hranicí trestného území protivníka. Hosté po získání náskoku spoléhali kromě pozorné defenzívy na rychlé protiútoky a po jednom z nich se v 31. minutě trefil Krob. Teplický obránce se ligového gólu dočkal po třech letech.

Slovácko se z útlumu probralo až v závěru poločasu. Ve 39. minutě brankář Diviš kryl tvrdou střelu Havlíka a o tři minuty později reflexívně vyrazil Kuchtovu střelu hlavou. Další šanci dostali domácí ve 49. minutě, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen teplický obránce Čmovš.

Vlachovský poslal na hřiště Kubalu s Kalabiškou, ale i když domácí soupeře zatlačili, v koncovce se trápili a ojedinělé střelecké pokusy s přehledem vyřešil brankář Diviš.

Tepličtí naopak mohli i v oslabení vedení zvýšit. Největší šanci měl Vaněček, který trefil v 72. minutě tyčku a o sedm minut později po sólovém útoku se nepodařilo Ljevakovičovi přehodit brankáře Daňka. Severočeši to však mrzet nemuselo a nakonec po třech zápasech bodovali a poprvé v sezoně udrželi čisté konto. Slovácko neskórovalo potřetí za sebou.

12. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - FK Teplice 0:2 (0:2)
Branky: 1. Vaněček, 31. Krob. Rozhodčí: Machálek - Mokrusch, Kotalík. ŽK: Petr, Havlík - Čmovš, Vaněček, Hora, Hyčka. ČK: 49. Čmovš. Diváci: 3192.
Slovácko: Daněk - Juroška, Krejčí, Hofmann, Reinberk (56. Kalabiška) - Daníček - Navrátil, Havlík, Janošek (66. Machalík), Petr (56. Kubala) - Kuchta. Trenér: Vlachovský.
Teplice: Diviš - Vondrášek, Čmovš, Král, Krob - Ljevakovič - Moulis (73. Hyčka), Kučera, Trubač (58. Jeřábek), Hora (87. Shejbal) - Vaněček. Trenér: Hejkal.

Reklama

Související témata: