Hlavní obsah

Sparta: Iversena jsme chtěli před rokem

Norský útočník Steffen Iversen se údajně mohl stát novou posilou fotbalistů Sparty Praha. Mluvčí vedoucího celku první ligy Lukáš Přibyl to však popřel. Třicetiletý střelec, který v minulosti působil v anglickém Tottenhamu, prý Spartu zajímal před rokem.

Foto: Sport.cz

Vedení Sparty popřelo zprávy, že lanaří zahraniční posilu.

Článek

"V současné době Iversen na našem seznamu možných posil rozhodně není," řekl Přibyl. Iversen je nyní hráčem Rosenborgu Trondheim, kde mu v zimě vyprší smlouva. V jeho dresu dal letos v 21 zápasech 15 branek.

Získá Sparta Steffena Iversena?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

"Sparta nás oslovila. Steffenovi je třicet, rád by šel naposledy někam do zahraničí. Zajímá se o něj několik klubů, ale může říct, že Spartu zná a považuje ji za dobrý a velký klub," cituje deník Aha fotbalistova manažera Hendrika Hoppenwortha.

Iversen hrál za Tottenham v letech 1996 až 2003 a ve 143 zápasech dal 35 gólů. Pak působil v Anglii ještě jednu sezonu ve Wolverhamptonu, než se vrátil do Norska. Nejprve oblékal dres Valerengy Oslo, letos nastupoval za Rosenborg. V reprezentaci absolvoval 64 utkání a vstřelil 13 branek.

Z Rosenborgu Trondheim se Sparta letos v lednu snažila získat jiného norského fotbalistu Frodeho Johnsena, ale jednání nakonec nevedla k dohodě.

Reklama

Související témata: