Hlavní obsah

Dvě největší šance jsme nedali, ale musíme zůstat nohama na zemi, připustil Hovorka po derby

Jablonec

Dosud znal Podještědské derby jen ze strany Liberce, nyní ho stoper David Hovorka zažil z opačné strany jako hráč Jablonce. První zápas dvou nesmiřitelných rivalů v této sezóně skončil bez branek.

Foto: Vít Černý, ČTK

David Hovorka z Jablonce

Článek

„Obrany předčily ofenzivy. Bylo to těžký pro obě strany, celý den pršelo. I terén nasvědčoval tomu, že to bude boj. Bohužel ke konci zápasu jsme měli dvě největší šance utkání a ty jsme neproměnili a bylo to 0:0," litoval David Hovorka.

Jablonec nejprve zahodil penaltu. Čtvrt hodiny před koncem ji neproměnil Jakub Považanec. A v samotném závěru z dobré pozice po rychlém brejku přestřelil branku střídající Rafael Acosta.

Liberec se snažil využít náročného programu Jablonce, který ve čtvrtek pozdě večer hrál v Evropské lize s Astanou. „Už před zápasem to avizovali, že do nás půjdou od začátku a že nám to znepříjemní. Nebudeme si nic nalhávat. Hráli jsme ve čtvrtek v devět večer. Samozřejmě jsme profesionálové, ovšem trochu se to projevuje. Když nás Liberec presuje od začátku do konce, je to těžší," připustil 25letý střední obránce, který přesto s parťáky modrobílé do větší šance nepustili.

„Naštěstí pro nás tam měli jen takové pološance, standardky, avšak ve finále žádnou vážnější akci neměli. Bohužel my jsme nedali a je to 0:0 a jedeme dál," řekl obránce.

„Asi je to ale zasloužená remíza. Musíme zůstat nohama na zemi, Liberec byl živější, to bylo vidět. Byl to zápas nahoru dolů a bylo to o jednom gólu," dodal obránce, který na Střelnici zamířil před touto sezónou ze Sparty na hostování.

Na moc bývalých spoluhráčů nenarazil

Zápas s Libercem byl pro něj speciální. Právě v dresu Slovanu zažil před více než třemi lety premiéru v první lize.

„Na derby jsem se těšil. V Liberci jsem zažil hezké chvíle, chtěl bych mu poděkovat, kluky znám. Pro mě osobně to byl speciální zápas," přiznal Hovorka.

„Moc bývalých spoluhráčů už tam v útoku nezbylo, takže příliš vyhrocený to nebylo, i když Potočka (Roman Potočný) tam na začátku měl nějaké pošťuchování, ale to k tomu patří," uculil se Hovorka, jehož ve středu čeká utkání v domácím poháru s Karvinou. „Máme nabitý program a musíme to zvládnout. Jsme na třech frontách a musíme to zvládnout. Kádr na to máme široký, abychom to prostřídali," uzavřel.

Reklama

Související témata: