Hlavní obsah

Premiéra v lize a hned na půdě mistra! Gólman Slovácka křest ohněm v Plzni zvládl skvěle

Plzeň

Odbýt si ligovou premiéru na půdě mistrovské Plzně? Dost i na zkušeného borce, natož pro 20letého mladíka. Brankář Slovácka Matouš Trmal se s tím ale popasoval skvěle. Zneškodnil několik šancí Viktorie, díky němu usilovali hosté v nedělním utkání 13. kola fotbalové liugy do poslední minuty o remízu (nakonec prohráli 1:2).

Foto: FCVP/Ladislav Nussbauer

Brankář Slovácka Matouš Trmal si jde pro balón v zápase s Plzní.

Článek

„Proč bych měl být nervózní? Právě takový zápas je na chycení, jste pořád v zápřahu. Můžete se jenom ukázat," pravil po utkání Trmal. Že jedničku Michala Daňka posadí na lavičku, zvažoval kouč Petr Vlachovský od posledního utkání s Teplicemi. „Michalovi některá utkání nevyšla, rozhodl jsem se pro změnu. Matouš chytil šanci za pačesy," chválil gólmana Vlachovský.

Trmal nestačil pouze na ránu Havla před přestávkou a na pokutový kop Procházky. Další střelu za záda nepustil. „První poločas měla Plzeň drtivý tlak, střela na mě šla hned v úvodu. Lapil jsem ji, to se pak vždycky chytá snáz," podotkl brankář Slovácka, které v Doosan Areně sahalo po bodu.

Po přestávce výrazně procitlo, snížilo Daníčkem. Jenže pak v obrovské příležitost selhal Zajíc. Moravané tak po osmé prohře v řadě zůstávají poslední. „Máme v zápasech fáze, kdy hrajeme skvěle. Vytvoříme si několik šancí, jako v Plzni, ale nedáme je. Každého zajímá výsledek, výkon je druhořadý. I když, pokud by byl první poločas tři nula pro Plzeň, nikdo by se nedivil," uvedl Vlachovský.

Jeho celek sice dvě další branky dal, kvůli ofsajdům ale neplatily. „Stalo se. Daleko víc mě ale mrzí šance Zajíce, který byl sám před brankářem. Škoda, poslední tři šance jsme měli my, ne Plzeň," dodal kouč Slovácka.

Reklama

Související témata: