Hlavní obsah

Haló, tady Hapal! Slávista Stoch pohrozí Čechům v Edenu jako staronová zbraň Slováků

Praha
Aktualizováno

Derby dvou bývalých federálních partnerů bude zase o něco pikantnější. Fotbalisty Slovenska povede 19. listopadu v Praze v rozhodující bitvě o záchranu ve druhé divizi Ligy národů nový český trenér Pavel Hapal. A je téměř jisté, že v týmu bude mít navrátilce Miroslava Stocha, který je v Edenu doma. „S trenérem jsme si už párkrát zavolali a v týdnu se s ním mám i sejít,“ avizuje aktuálně nejlepší střelec Slavie.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Slávista Miroslav Stoch se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Má báječnou formu a není k udržení. Skóruje v každém ligovém zápase, během posledních čtyř kol nasázel pět gólů. Dvěma trefami proti Dukle (4:1) se Miroslav Stoch posunul již na sedm podzimních tref, je nejlépe střílejícím záložníkem v celé soutěži.

„Cítím se v pohodě, ale v pohodě je především celý tým. Máme teď výborné výsledky a daří se nám," libuje si 29letý rodák z Nitry.

Velmi rychle dostane zpátky také další bývalý přívlastek. Slovenský reprezentant. „S trenérem Hapalem jsem po jeho nástupu do funkce už párkrát telefonoval. A právě tento týden se máme také osobně sejít," potvrzuje očekávaný návrat do národního týmu.

Stoch si zahrál na MS 2010 i EURO 2016. Právě po evropském šampionátu ho ovšem kouč Kozák z reprezentace vyřadil. A fotbalový šikula si musel počkat, až trenér lavičku opustí.

„Všichni dobře vědí, že problém byl jediný. A teď už je pryč. Nikdy jsem neřekl, že bych nechtěl dál reprezentovat. Naopak, pro mě vždy byla čest nosit slovenský dres. A ještě větší, pokud bych ho měl obléknout tady na Slavii proti Čechům," těší se na rozhodující bitvu o záchranu ve skupině Ligy národů.

Reklama