Hlavní obsah

Pivní lázeň slávistů? Extra motivace před derby není třeba, zní ze Sparty. Stanciu o přestupu neví

Sešívaní jsou před derby rozjetí, mají na rivala už sedm bodů k dobru. Fotbalisté pražské Slavie přijedou v neděli na Spartu jako favorit derby. Šéf klubu Jaroslav Tvrdík dokonce hráčům slíbil, že v případě výhry se budou koupat v pivu. Co na takto hozenou rukavici říkají Letenští? „Před derby není třeba sahat k extra motivaci, takové prémie jsou spíš show. I naši cizinci moc dobře vědí, o co jde. Nevím, jestli mají nějaké derby v Gabonu, ale v Rumunsku či Srbsku určitě,“ usmívá se Tomáš Rosický, sportovní manažer a zástupce vedení Sparty.

Nepotřebujeme extra motivaci jako slávisté, zní před nedělním derby ze SpartyVideo: Sport.cz

 
Článek

Slávisté jsou na koni. Šéf klubu Jaroslav Tvrdík po pondělní výhře 4:1 nad Duklou hráčům v kabině slíbil, že v případě výhry na Spartě se vykoupou v pivu.

Rival tak má o motiv víc, aby tažení červenobílých zastavil.

„Mají se koupat v pivu? Kdepak, pro nás nejde o žádnou extra motivaci. Do derby tak jako tak půjdeme podat stoprocentní výkon. Nevím, jestli hráči Slavie potřebují takovou zvláštní motivaci. Pro mě je čest nastoupit v takovém utkání a vyhrát. Motivaci pro derby máme v sobě a nepotřebujeme žádnou další," ujišťuje Nicolae Stanciu.

Fanoušky Sparty teď vystrašila zpráva, že o jejich rumunský klenot je velký zájem v zahraničí. Podle webu Calciomercato.com by mohl již v zimě odejít, protože se o něj zajímají Inter i AC Milán, německý Mönchengladbach či Fenerbahce Istanbul. Turci prý za něj nabízejí 260 milionů korun.

„Nevím, jestli se něco kolem mě děje. Přečetl jsem si jen spekulace v novinách. Každopádně nic takového teď neřeším, jsme uprostřed sezony a ve Spartě se cítím dobře. Jak už jsem několikrát řekl, chci tady vyhrát trofej. A neplánuji odejít dřív, než se Spartou nějakou získám," říká rumunský záložník.

Reklama