Hlavní obsah

Trest platí! Baroš si ani v sobotu proti Plzni nekopne

Praha
Aktualizováno

Pokus, který se nevydařil. Fotbalový internacionál Milan Baroš a jeho Baník Ostrava požádali, aby byl útočníkovi podmíněně prominut poslední díl jeho pětizápasového trestu. Baroš by tak mohl nastoupit k sobotnímu ligovému duelu s mistrovskou Plzní. Disciplinární komise však žádosti nevyhověla. Trest platí v původní výši a Baník si musí bez svého lídra proti Viktorii poradit i podruhé. Ve středu Plzeň na jejím hřišti vyřadil z MOL Cupu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Baroš z Baníku Ostrava během utkání v Ďolíčku.

Článek

Kapitánovi Baníku ruply v duelu se Slavií nervy. Po faulu na Souška byl za surovou hru vyloučen, při odchodu ze hřiště přidal hrubé a urážlivé chování směrem k rozhodčím.

Přestože se pak Milan Baroš omluvil, trest ho neminul. Zákaz startu v pěti soutěžních utkáních a pokuta 150 tisíc korun.

„Podle paragrafu 45 disciplinárního řádu mohla disciplinární komise zastavit Barošovi činnost až na devět měsíců," poukázal při vynesení verdiktu mluvčí Ligové fotbalové asociace Štěpán Hanuš.

Žádost o prominutí zbytku trestu proto neměla velkou naději na úspěch.

Olomouc byla za opakované rasistické chování fanoušků a vhazování předmětů na hrací plochu v zápase se Spartou potrestána pokutou 60 tisíc korun. Kvůli příznivcům musí pykat také vedoucí Slavia, kterou použití zakázané pyrotechniky vyjde na 55 tisíc.

Platit musí rovněž obránce Pavel Čmovš z Teplic, jenž za poničení zařízení stadionu po vyloučení v utkání se Slováckem dostal pokutu deset tisíc korun.

Překvapilo vás, že útočníkovi Baníku Ostrava Milanu Barošovi disciplinárka neprominula zbytek trestu a on tak přijde o duel s Plzní?
Ano.
11,2 %
Ne.
88,8 %
Celkem hlasovalo 12021 čtenářů.

Reklama