Hlavní obsah

Zlín - Karviná 2:1Zlín dvěma rychlými góly po změně stran rozhodl a navázal na výhru nad Spartou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
46. Vyhnal 1 : 0
48. Holík 2 : 0
74. Galuška 2 : 1
Záznam online reportáže

Zlín

Fotbalisté Zlína ve 14. kole první ligy porazili Karvinou 2:1. "Ševci" zasadili soupeři rozhodující úder hned po změně stran dvěma rychlými góly v rozmezí pouhých dvou minut. První branku vstřelil ve 46. minutě Pavel Vyhnal a druhou přidal Libor Holík. Za hosty snížil střídající Petr Galuška. Zlín navázal na minulou výhru nad Spartou a v tabulce se posunul na třetí místo před Ostravu. Naopak Karviná po druhé porážce za sebou klesla na předposlední příčku.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jean-David Beauguel ze Zlína se raduje

Článek

Zajímavé momenty z prvního poločasu nabídlo pouze úvodních deset minut, kdy oba týmy naznačily útočné možnosti. V šesté minutě zahrozila Karviná, když po Letičově centru z levé strany Gubovu hlavičku zastavila tyč.

O minutu později se po rohovém kopu odrazil míč k Letičovi, jehož tvrdá rána z hranice vápna jen těsně minula zlínskou branku. V desáté minutě zakončil protiútok domácí Vyhnal střelou z 20 metrů, která orazítkovala tyč.

Po slibném úvodu se Karviná zatáhla na vlastní polovinu a spoléhala na defenzivu. Domácí se snažili projít přes obrannou hráz kombinační hrou, ale do přestávky mezeru v zadních řadách soupeře nenašli.

Zlín pak udeřil hned po změně stran. Ve 46. minutě unikl po levé straně Bartošák a po jeho přesném centru Vyhnal hlavou otevřel skóre. V lize skóroval poprvé od února 2012.

Karviná se ještě ani nestačila ze šoku probrat a inkasovala podruhé. Po nedorozumění zadáků unikl Libor Holík, který přízemní střelou o pouhé dvě minuty později zvýšil zlínský náskok. Připsal si druhý ligový gól v kariéře.

Hosté pak otevřeli hru a často také hrozili rychlými protiútoky. Jeden z nich v 74. minutě využil po úniku z pravé strany Galuška, jenž přízemní střelou překonal brankáře Dostála. Také Galuška se v nejvyšší soutěži trefil teprve podruhé. Aktivně hrající Karvinou kontaktní gól nabudil ke zvýšení tlaku, Zlín už ale těsnou výhru ubránil.

14. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - MFK Karviná 2:1 (0:0)
Branky: 46. Vyhnal, 48. Libor Holík - 74. Galuška. Rozhodčí: Pechanec - Hájek, Ratajová. ŽK: Dostál - Dramé. Diváci: 3372.
Zlín: Dostál - Bačo, Hnaníček, Gajič - Podio - Matejov, Libor Holík (66. Lukáš Holík), Jiráček (90. Hronek), Bartošák - Vyhnal (80. Železník), Beauguel. Trenér: Bílek.
Karviná: Berkovec - Čolič, Krivák, Janečka, Moravec - Smrž, Dramé - Lingr (89. Piroch), Budínský (60. Galuška), Letič (74. Ramírez) - Guba. Trenér: Nádvorník.

Reklama

Související témata: