Hlavní obsah

Říjen patřil Slavii. Stoch a Trpišovský ovládli anketu

Aktualizováno

Tři zápasy, tři výhry, skóre 9:2 a první místo v ligové tabulce. Taková je bilance pražské Slavie za říjen. Není proto divu, že právě sešívaní ovládli anketu Ligové fotbalové asociace. Hráčem měsíce je záložník Miroslav Stoch, trenérem pak Jindřich Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Miroslav Stoch ze Slavie chytil velkou formu.

Článek

Slovenský záložník Miroslav Stoch je prvním oceněným hráčem Slavie v anketě Hráč měsíce v letošní sezoně. Devětadvacetiletý fotbalista má v současné době velkou formu, patří ke klíčovým hráčům mužstva, což dokazuje i svou produktivitou. Stoch teprve v nedělním derby na Spartě (2:2) ukončil sérii čtyř kol v řadě se vstřeleným gólem.

V říjnu přispěl krásným gólem z dálky a jednou asistencí k vysoké výhře nad Příbramí (4:1) a poté střelou z přímého kopu rozhodl duel v Liberci (1:0). Pak se na výhře nad Duklou (4:1) podílel dokonce dvěma přesnými zásahy.

Jindřich Trpišovský se stal trenérem měsíce už podruhé v sezoně, vyhrál i v červenci. Oceněn byl také loni za říjen a duben a za srpen a říjen roku 2015.

Pokud jde o druhou ligu, hráčem měsíce je David Ledecký, kanonýr Dynama České Budějovice. Za tři zápasy si připsal pět branek. Trenérům pak vládl David Oulehla z FK Varnsdorf. V říjnu jeho Severočeši nenašli přemožitele.

Reklama