Hlavní obsah

Derby se dohrálo před disciplinárkou, obě pražská S zaplatí stotisícové pokuty

Praha
Aktualizováno

Duel nesmiřitelných rivalů skončil na hřišti smírně 2:2. Derby se však s konečnou platností dohrávalo ještě u zeleného stolu. Disciplinární komise LFA potrestala fotbalovou Spartu pokutou 130 tisíc korun za chování fanoušků během duelu se Slavií, která musí zaplatit 100 tisíc. Finanční postih dopadl i na další kluby.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Fanoušci Slavie při derby.

Článek

Mohou si vyčítat jen rozdíl 30 tisíc korunu, jinak nic... Sparta byla potrestána o něco citelněji za porušení povinností pořádajícího klubu, nevhodné chování svých příznivců a použití pyrotechniky je pro ni i Slavii společné.

Za fanoušky platí také další kluby. Ostravský Baník kvůli utkání s Plzní dostal pokutu 40 tisíc korun, Bohemians Praha 1905 a Teplice za vzájemný duel shodně 30 tisíc korun. Teplický trenér Stanislav Hejkal si navíc za pohoršující, urážlivé nebo ponižující chování v Ďolíčku vykoledoval pokutu 10 tisíc korun.

Pokud jde o tresty pro jednotlivce, disciplinárka uložila trest zastavení činnosti na tři soutěžní utkání karvinskému Lukáši Budínskému za surovou hru a pokutu 10 tisíc korun za nesportovní chování po vyloučení v utkání se Spartou. Stopku na tři utkání vyfasoval rovněž Ján Ďurica z Dukly.

Reklama

Související témata: