Hlavní obsah

Kadlec chce titul a postup na OH do Pekingu

Karel FeltSport.czPrávo

Dvě přání má fotbalista pražské Sparty Michal Kadlec. Jak přiznává v rozhovoru pro deník Právo, chtěl by s letenským klubem vybojovat titul a postoupit s reprezentační jedenadvacítkou na olympijské hry do Pekingu.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Sparťan Michal Kadlec (vpravo) odkopoává míč před kladenským útočníkem Davem Simpsonem.

Článek

Hovoří se o vašem odchodu do zahraničí, jak to s ním vypadá?

Zatím nic konkrétního, o všem se bude jednat.

Spěcháte ze Sparty?

Vůbec ne. Jsem ve Spartě rád. Dostali jsme se na první místo, hrajeme o titul a u toho bych chtěl být. Když ale přijde nabídka z těch, které se neodmítají, jsme s vedením Sparty dohodnuti, že mě uvolní.

Uspokojil vás rok 2006?

Nepovedenou minulou sezónu jsme zachraňovali, když jsme vyhráli domácí pohár. Na podzim jsme začali vlažně, v kabině nebyla správná pohoda. Až s příchodem trenéra Bílka a nových asistentů se klima pročistilo. Přišel také Pavel Horváth. Je to známý šprýmař a náladu hodně pozvedl. Dali jsme se dohromady a už zase hrajeme jako tým a makáme jeden za druhého. Vedeme ligu, takže zimní přestávka bude příjemná. A s reprezentační jednadvacítkou jsme postoupili na mistrovství Evropy. To je paráda.

Na který okamžik z končícího roku budete nejraději vzpomínat?

Poslední zápas s Kladnem a krásnou atmosféru, kdy jsme si vedení v lize patřičně vychutnávali. Všichni jsme byli unavení, ale nádherně rychle z nás všechno spadlo.

A na co byste naopak chtěl nejraději zapomenout?

Na zápas v Mladé Boleslavi. Na tu porážku i náš hrozný výkon.

Kde trávíte dovolenou?

S Tomášem Grigarem a přítelkyněmi jsme odletěli za sluníčkem do Dominikánské republiky. Nikdy jsem v tak exotickém prostředí nebyl, takže si užívám.

V teple vydržíte až do konce roku?

Kdepak, Vánoce strávíme doma a Silvestr s kamarády na horách ve Velkých Karlovicích.

S jakými přáními vstoupíte do nového roku?

Hlavně zdraví, které přeji i všem blízkým a spoluhráčům. A ve sportu bych chtěl vybojovat ligový titul se Spartou a s jednadvacítkou postoupit na olympiádu do Pekingu. Takže se na mistrovství Evropy musíme dostat aspoň do semifinále.

Reklama

Související témata: