Hlavní obsah

Baník Spartu nedostihne, se Slováckem schytal debakl. Bohemians vydřeli bod s Příbramí

Praha
Aktualizováno

Po reprezentační pauze se znovu rozjela domácí nejvyšší soutěž a sobotní program 16. kola fotbalové Fortuna ligy nabídl čtyři duely. Hned v prvním si na hřišti poslední Karviné zajistila výhrou 3:1 tříbodový zisk Slavia, která tak využila pátečního zaváhání Plzně a vede ligu již o čtyři body. Od 17 hodin se hrály utkání Baník - Slovácko (0:3), Zlín - Opava (2:0) a Bohemians - Příbram (2:2).

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Milan Baroš z Baníku Ostrava a Petr Reinberk ze Slovácka.

Článek
Fotogalerie

Pražané tak pokazili premiéru nového kouče Karviné Norberta Hrnčára, který nahradil odvolaného Romana Nádvorníka. Ani nový trenér ale nedokázal domácím najít recept na rozjetého soupeře, s nímž Karviná od postupu do ligy prohrála ve ve všech dosavadních pěti zápasech.

Slavia byla na koni už v 11. minutě, kdy rozvlnil domácí síť Souček. O dvacet minut později zápas zdramatizovala nešťastná vlastní trefa Bořila, jen o chvíli později už ale hosté opět vedli, když se z nařízené penalty nemýlil Stoch. Symbolickou pojistku tříbodového zisku přidal v 75. minutě Olayinka. Sešívání tak po páteční remíze Plzně v Liberci vedou ligu o čtyři body.

Svědík uspěl, Slovácko potvrdilo statistiku

O hodně povedenější trenérská premiéra se odehrála na hřišti Baníku. Slovácko poprvé vedl v lize nový kouč Martin Svědík, který v Ostravě hrával i trénoval. Baník měl v případě vítězství na dostřel třetí Spartu, bylo ale jasné, že se před soupeřem musí mít na pozoru. Se Slováckem totiž prohrál třikrát za sebou a pět z posledních šesti duelů.

A statistiku nakonec Ostravané nevylepšili ani v sobotu. Hosty před koncem prvního poločasu dostal do vedení Havlík a náskok v 57. minutě navýšil Reinberk. Trefa Kuchty z 81. minuty pak byla pro domácí hořkou tečkou za dalším nepovedeným zápasem s neoblíbeným soupeřem.

Zlín srovnal krok se Spartou

Co se nepovedlo Baníku, to zvládl Zlín. V duelu s Opavou Ševci nezaváhali, zvítězili 2:0 a na domácím trávníku zvítězili potřetí za sebou. Díky tomu se posunuli v tabulce na čtvrté místo a za třetí Spartou jsou jen vinou horšího skóre. Gólově k tříbodovému zisku Zlínu pomohli Jean David Beauguel a Pavel Vyhnal. Opava prohrála ve vzájemných duelech počtvrté za sebou a ukončila úspěšnou sérii posledních tří kol, ve kterých získala sedm bodů.

I v dlouhém oslabení fotbalisté Příbrami vybojovali na hřišti Bohemians Praha 1905 remízu 2:2. Domácí vedli gólem Jakuba Nečase a od 55. minuty hráli v přesile po vyloučení Karla Soldáta, ale Příbram skóre otočila góly Ibrahima Keity a Radka Voltra. Domácí v nastavení alespoň vyrovnali trefou Daniela Krcha a z posledních pěti zápasů získali teprve druhý bod. Příbram má dva body z uplynulých šesti utkání.

Program 16. kola
Pátek
Dukla - Teplice 1:0
Liberec - Plzeň 1:1
Sobota
Karviná - Slavia 1:3
Branky: 31. Bořil (vlastní) - 11. Souček, 33. Stoch z pen., 75. Olayinka.
Ostrava - Slovácko 0:3
Branky: 42. Havlík, 57. Reinberk, 81. Kuchta.
Zlín - Opava 2:0
Branky: 33. Beauguel, 47. Vyhnal.
Bohemians - Příbram 2:2
Branky: 24. Nečas, 90.+2 Krch - 64. Keita, 82. Voltr.
Neděle
15:00 Olomouc - Mladá Boleslav
17:00 Sparta - Jablonec

Reklama