Hlavní obsah

Oslabené viktoriány spasili pod Ještědem náhradníci. Bod je pro nás zlatý, tvrdí Chorý

Liberec

Zhluboka si oddechli. Nad plzeňskými fotbalisty se na stadionu U Nisy stahovala černá mračna. Od 64. minuty dohrávali bez vyloučeného Hejdy, poté inkasovali z kopačky Peška, přesto nakonec odjeli z Liberce s dobrou náladou. V závěru totiž vyválčili cenný bod, který jim vystřelil Kovařík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský kouč Pavel Vrba

Článek

Remízu vlastně zachránili hostům borci z lavičky náhradníků. Střídající Petržela naservíroval Kovaříkovi šest minut před koncem lahůdkový míč, který třicetiletý záložník z první uklidil do sítě. „Jsem rád, že hráči, kteří nedostali tentokrát tolik prostoru, nám nakonec pomohli k bodu. Musíme být za něj rádi, protože se zápas pro nás nevyvíjel dobře. Liberec ve druhé půli dominoval, byl kombinačně silnější. Měli jsme štěstí," uznal trenér Viktorie Pavel Vrba, který vedle zraněného Krmenčíka postrádal i Koláře, jenž absolvoval operaci achillovky.

„V Liberci je to vždycky hrozně těžké, odsud se body moc nevozí. Fanoušci jsou tady nepříjemní, řvou na nás. Bod je pro nás tentokrát opravdu zlatý," přitakal útočník Tomáš Chorý, jehož tým pod Ještědem směrem dopředu zklamal. Hrozil jen sporadicky a v utkání vypálil na bránu pouze jednou.

„Liberec nás nepustil do naší rozehrávky. Presoval a neměli jsme skoro na nic čas. Střed hřiště byl zahuštěný a museli jsme si pomáhat dlouhými nákopy," ušklíbl se Chorý.

Přesto viktoriáni ukázali charakter. Vyškrábali ze sebe zbytky sil, z ojedinělého výpadu srovnali. V domácí kabině tak zavládlo po závěrečném hvizdu sudího Orla značné zklamání.

Modrobílí byli blízko velmi cennému skalpu, vždyť Západočechy zdolali na domácím trávníku naposledy 22. září 2007! Tristní bilanci chtěla Hornyákova parta zlomit a plán dlouho plnila.

Byla aktivnější a po změně stran soupeře dost zmáčkla. Unikajícího Peška sestřelil v 64. minutě k zemi Hejda. Rozhodčí nejprve viníkovi udělil žlutou kartu, ale po prohlédnutí videa svůj verdikt změnil a zadáka Viktorie poslal rovnou do sprch. Fandové Slovanu vycítili šanci, hnali domácí borce dopředu a Jakub Pešek je v 71. minutě rozjásal průstřelem mezi Hruškovy nohy. Po utkání však cítil hořkost.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký Jakub Pešek střílí gól do plzeňské sítě v utkání 16. kola nejvyšší soutěže. Nakonec zápas skončil nerozhodně 1:1.

Vlastimil Vacek

„Jsem rád, že mi to tam padlo, protože jsem na první ligový gól čekal hrozně dlouho. Ale vyměnil bych ho za výhru, remíza je pro nás ztráta. Tři body jsme měli na dosah a zasloužili bychom si je," posteskl si 25letý liberecký záložník.

Severočeši přitom mohli protivníka v přesilovce dorazit, jenže slibné příležitosti neproměnili, což je nakonec hodně mrzelo. „Chyběla tomu preciznost, měli jsme to tam zkrátka nějak dotlačit. Oni už ani nemohli běhat, nenapadali nás, jenom to dohrávali. Byla chyba, že jsme nedali druhý gól, protože oni čekali jenom na brejk, který pak výborně vyřešili," štvalo Peška.

Reklama

Související témata: