Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Příbram 2:2Kolaps klokanů! Příbram šokovala Ďolíček dvěma góly v oslabení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Nečas 1 : 0
64. Keita 1 : 1
82. Voltr 1 : 2
92. Krch 2 : 2
Záznam online reportáže

Zpackaná přesilovka! Bohemians 1905 vedli v sobotním duelu 16. kola fotbalové ligy kuriózním gólem Nečase, po vyloučení hostujícího Soldáta hráli od 55. minuty přesilovku. Přesto nad Příbramí nevyhráli. Středočeši totiž v deseti dokázali výsledek góly střídajícího Keity a Voltra otočit. V nastavení zachránil klokanům alespoň bod Krch. Remíza 2:2 je ale pro ně vzhledem k dlouhé přesilovce obrovskou ztrátou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Hašek z Bohemians a Jan Rezek z Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Kdyby diváci dorazili do Ďolíčku v 24. minutě, vůbec o nic by nepřišli. Do té doby se na hřišti neudálo nic zajímavého. Tempo bylo slušné, i bojovnost všech aktérů. Jenže přihrát si dvakrát, třikrát po sobě, byl pro ně neřešitelný úkol.

Možná i proto Júsuf nic nevymýšlel, poté, co si zpracoval Dostálův aut a popoběhl na střed, vypálil. Levačkou trefil záda spoluhráče Nečase, od kterých se míč snesl za bezmocného Kočího - 1:0.

Hosté zahrozili poprvé až po půlhodině. Po rohovém kopu propadl míč k Fantišovi, jeho střelu ale ztlumil obránce. Fryšták neměl problém balon lapit. Krátce poté se blýskl i jeho příbramský kolega Kočí, který včasným vyběhnutím zabránil Nečasovi, aby šel sám na bránu.

Zkraje druhé půle mohli klokani náskok navýšit. Nejprve ránu Martina Haška zblokovala hostující obrana, vzápětí nezvládl koncovku Nečas. V 55. minutě šli hosté do deseti, když Soldát uprostřed hřiště zbytečně fauloval, po druhé žluté byl vyloučen.

Natěšený Ďolíček větřil šanci na další góly v síti Příbrami, jenže namísto toho stadion upadl do šoku. V 64. minutě se po rohu Rezka prosadil ve vzduchu Keita a hlavou vyrovnal. Dvaadvacetiletý francouzský útočník byl na hřišti sotva čtyři minuty. V 82. minuty dokonal obrat Voltr. Klokani nakonec ostudnou porážku odvrátili, v nastavení se trefil Krch.

Bohemians 1905 doma posedmé v řadě nevyhráli, naopak Příbram po remíze na půdě mistrovské Plzně veze z venku další bod.

16. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - 1. FK Příbram 2:2 (1:0)
Branky: 25. Nečas, 90.+2 Krch - 64. Keita, 82. Voltr. Rozhodčí: Pechanec - Kotík, Kožár ŽK: Dostál, Švec - Tregler, Soldát, Antwi, Kočí. ČK: 55. Soldát. Diváci: 3771.
Bohemians: Fryšták - Dostál, Krch, Šmíd, Schumacher - Švec (76. Mašek) - F. Hašek, M. Hašek ml., Bartek (68. Vodháněl) - Hilál, Nečas (68. Záviška). Trenér: M. Hašek st.
Příbram: Kočí - Nový, Kodr, Tregler, Antwi - Soldát, Květ (60. Keita) - Rezek, Katidis (46. Průcha), Voltr (83. Nitrianský) - Fantiš. Trenér: Csaplár.

Reklama

Související témata: