Hlavní obsah

Lejsala zájem klubů nechává chladným

Čestmír FolkSport.czPrávo

Příjemný pocit hřeje u srdce po ligovém podzimu brankáře Brna Martina Lejsala. Jihomoravané figurují na šestém místě tabulky, a po záchranném snažení z minulého ročníku panuje v klubu spokojenost. "Nebýt několika výpadků na soupeřových hřištích, mohli jsme na tom být ještě mnohem lépe," říká opora Brňanů v rozhovoru pro Právo.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

S jakými pocity se ohlížíte za podzimní částí nejvyšší fotbalové soutěže?S docela příjemnými. Hřeje mě na duši, že přezimujeme na šestém místě prvoligové tabulky. Snad jsem k tomu taky přispěl. Proti jaru, kdy Brno bojovalo téměř do poslední chvíle o záchranu, je to značný pokrok. Nebýt několika výpadků na soupeřových hřištích, mohli jsme na tom být ještě mnohem lépe. Na jaře musíme vozit zvenku víc bodů.

V závěru podzimu jste musel kvůli nemoci vynechat zápasy s Příbramí a Teplicemi a utkání ve Zlíně vám i kvůli zdravotním problémům vůbec nevyšlo.Řešil jsem dlouhodobé problémy s částečně uzavřenými nosními dutinami. Jakmile jsem se trochu nachladil, hned se mi v nich udělal zánět a musel jsem brát antibiotika. Přihodilo se mi to i před zmíněným duelem ve Zlíně, z něhož si musím vzít veliké ponaučení. Hned po skončení podzimu jsem se rozhodl podstoupit operaci nosu. Mám už ji za sebou a doufám, že jsem se těchto potíží definitivně zbavil. Začátek zimní přípravy v pohodě stihnu.

Dvakrát za vás na podzim zaskočil v brance Brna druhý gólman Bureš. Jak spolu vycházíte?Skvěle. Je to vynikající kluk. Jsme velkými kamarády a na soustředěních obvykle sdílíme společný pokoj. Často spolu zajdeme po tréninku na kafe. Vzájemně si fandíme. Radit jsem mu moc ani nemusel, protože Tomáš toho má v domácí lize odchytáno mnohem víc než já.

Vašich výborných podzimních výkonů si všiml i reprezentační trenér Brückner. Nemrzí vás, že jste přátelský duel s Dánskem proseděl jen na lavičce?Vůbec ne. Vážím si, že jsem mohl do národního mužstva nakouknout a prožít dva dny s tak výbornými fotbalisty. Nervózní jsem z toho určitě nebyl, protože spoustu kluků znám z Itálie, kde jsem v minulosti působil, či z někdejší reprezentační jednadvacítky.

Možná i díky nominaci do reprezentačního celku se teď na vás prý poptává Sparta i další kluby.Tyto záležitosti nechávám na manažerovi. Všech nabídek k přestupu si vážím, avšak v současnosti mě nechávají chladným. V Brně jsem totiž maximálně spokojený a chystám se tady v předstihu prodloužit smlouvu, byť stará mně vyprší až za dva roky. Spatřuji zde totiž velkou perspektivu. Jsou tady kvalitní hráči i trenéři a vedení klubu navíc vytváří pro fotbal výtečné podmínky. Nemusí nyní prodávat hráče jen proto, aby naplnilo kasu.

Věříte tudíž, že by brněnské mužstvo mohlo v dohledné době proniknout do nejužší tuzemské špičky?Nemám rád planá slova. Za fotbalistu by měly hovořit hlavně výkony na hřišti. Nebudu ovšem zastírat, že bych si hrozně rád s Brnem zahrál co nejdřív evropské poháry. Předpoklady pro to tady určitě jsou.

Reklama

Související témata: