Hlavní obsah

Teplice - Liberec 1:0Rychlý mat! Výhru v derby trefil Hora

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Hora 1 : 0
Záznam online reportáže

Teplice
Aktualizováno

Severočeské derby mezi Teplicemi a Libercem rozhodl bleskový úder domácího záložníka Jakuba Hory. Zkraje páteční předehrávky 17. kola fotbalové ligy obešel brankáře a vystřelil Teplicím tři body (1:0).

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Teplic David Vaněček, Jakub Hora a Admir Ljevakovič (zleva) se radují z gólu proti Liberci.

Článek
Fotogalerie

Kdo z hrstky diváků, kteří v mrazivém podvečeru dorazili na Stínadla, přišel pozdě, neviděl rozhodující moment utkání. Ve 3. minutě totiž domácí využili chybnou zpětnou přihrávku libereckého Oscara.

Trubač poslal do brejku Horu, který udělal kličku Nguyenovi a neomylně zavěsil. Slovan se probral po dvaceti minutách, kdy se nebezpečnou ránou prezentoval Pešek. Brankář Grigar, který se mezi teplické tyče postavil po devíti zápasech, míč ztlumil.

Do přestávky mohli domácí vedení navýšit Vaněčkem, vytáhlý útočník ale parádní centr Kroba na malém vápně promáchl. Další tutovku Teplic zahodil po změně stran Kučera, jemuž tři metry od brány přistál na hlavě báječný centr Kroba, Nguyen však vytáhl famózní zákrok.

Vzápětí Krob z levé strany servíroval další lahůdku, tentokrát se chytal za hlavu Hora.

Domácí to mohlo brzy mrzet, neboť Liberec si během dvou minut vypracoval dvě velké příležitosti. Nejprve po rohovém kopu využil Koscelník podklouznutí teplického obránce na těžkém terénu, zblízka ale hlavičkoval vedle. Poté se Pázler hnal sám na Grigara, který domácí podržel.

Na druhé straně se opět blýskl Nguyen, který zachránil Pázlera od vlastní branky. Další rohový kop Teplic málem přinesl radost hostům. Při brejku Pešek přesprintoval Vondráška, když už to vypadalo, že půjde do zakončení, zapletl se mu míč mezi nohy. Teplice nakonec cenný triumf uhájily, Liberec padl po čtyřech zápasech.

17. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice–Slovan Liberec 1:0 (1:0)
Branka: 3. Hora. Rozhodčí: Matějček - Caletka, Šimáček. ŽK: Čmovš, Vaněček - Hybš, Pešek. Diváci: 1187.
Teplice: Grigar – Vondrášek, Čmovš, Král, Krob – Hora, Ljevakovič, Kučera, Hyčka (77. Luts) – Trubač (89. Hošek) – Vaněček (73. Červenka). Trenér: Hejkal.
Liberec: Nguyen – Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Hybš – Potočný, Breite, Oscar (78. Malinský), Pešek – Mara (46. Pázler) – Aarons (70. Oršula). Trenér: Hornyák.

Reklama

Související témata: