Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Karviná 1:1Boleslav jen remizovala s posledním týmem tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Ladra 1 : 0
56. Smrž 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi potvrdili, že se jim proti Karviné nedaří a v 17. kole první ligy s posledním celkem tabulky jen remizovali 1:1. Na vedoucí gól domácího Tomáše Ladry odpověděl po změně stran Vojtěch Smrž. Karviná se středočeským soupeřem bodovala popáté z šesti vzájemných ligových zápasů. Slezané získali první bod pod novým trenérem Norbertem Hrnčárem a ukončili sérii porážek, která se zastavila na čtyřech. Mladá Boleslav nevyužila šanci bodově dotáhnout v tabulce sedmý Liberec.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Lukáš Hůlka (vpravo) z Boleslavi a Dávid Guba z Karviné.

Článek

Mladá Boleslav měla od začátku převahu a kombinacemi se tlačila do vápna. Ve 12. minutě hned první šanci využila. Konaté našel na penaltě volného Ladru, který měl čas si míč zpracovat a poslat přesně k tyči. Vstřelil svůj třetí ligový gól v sezoně a první od srpna.

Domácí pokračovali v tlaku a karvinský Janečka si málem vstřelil vlastní branku, když centr tečoval jen těsně vedle. Po další Ladrově střele zasahoval brankář Berkovec a před dorážejícím Komličenkem musel na poslední chvíli zachraňovat Smrž.

Karviná se přes presink Boleslavi těžko dostávala do souvislejších akcí a snažila se tak něco vytěžit ze standardních situací. Po signálu při rohu střílel na přední tyč Smrž, ale brankář Šeda byl pozorný. Poté při závaru hosté několikrát pálili, ale vždy trefili jen obránce. V závěru poločasu střílel z dálky domácí Hubínek, ale branku těsně minul i kvůli teči.

Do druhé půle poslala Karviná do hry útočníka Wágnera a brzy mohl srovnat Guba, ale těsně branku přestřelil. V 56. minutě už se hosté po rychlé akci dočkali. Na kolmici za obranu si naběhl Dramé, našel Wágnera, přes kterého se dostal míč ke Smržovi a ten vstřelil svůj druhý gól v ligové sezoně.

Mladá Boleslav musela přidat a dvakrát krátce po sobě se dožadovala penalty po zákroku na Komličenka. V 77. minutě pak jen těsně minul branku hlavou Takács. Kousek vedle skončila i tečovaná střela Matějovského, po které se Berkovec jen ohlédl. Karviná se už ubránila.

17. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - MFK Karviná 1:1 (1:0)
Branky: 12. Ladra - 56. Smrž. Rozhodčí: Nenadál - Arnošt, Horák. ŽK: Takács - Wágner, Berkovec. Diváci: 1236.
M. Boleslav: Šeda - Pauschek, Chaluš, Hůlka, Mareš - Hubínek, Takács - Konaté (59. Matějovský), Ladra (69. Diviš), Přikryl - Komličenko. Trenér: Weber.
Karviná: Berkovec - Čolič, Krivák, Janečka, Moravec - Smrž, Mertelj (85. Suchan) - Lingr (46. Wágner), Dramé, Galuška - Guba (81. Tusjak). Trenér: Hrnčár.

Reklama