Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Dukla 0:0Oslavenec Panenka se výhry Klokanů nedočkal. Dukla veze z Ďolíčku bod

Malé pražské derby mezi fotbalisty Bohemians 1905 a Duklou vítěze nepoznalo. Domácí Klokani neukončili čekání na ligovou výhru, která se protáhla už na šest zápasů. S dejvickým týmem se parta trenéra Martina Haška rozešla nerozhodně 0:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians 1905 Martin Hašek.

Článek

Zápas nabídl rušný úvod. Už po čtyřech minutách protáhl Fryštáka v bráně levačkou z dálky Podaný a na druhé straně si po centru z levé strany dal málem vlastní gól Souček, který razantně hasil nebezpečí odkopem na roh, jenže míč prosvištěl jen kousek vedle levé tyče.

Klokani sice postrádali německého obránce Schumachera i bahrajnského reprezentačního útočníka Jusúfa, přesto byli v první půli aktivnějším mužstvem. Po přihrávce Vodháněla se v pokutovém území dostal do slibné palebné pozice Filip Hašek, jenže z první zamířil po zemi jen do míst, kde stál Rada.

Dukla spoléhala na brejky a ve 20. minutě Djuranovič ve velké šanci o kousek přestřelil břevno. Po necelé půlhodině však pro ni přišla první nepříjemnost, z trávníku totiž odkulhal zraněný Douděra a místo něj naskočil do utkání Bezdička.

Sedmdesátiny slavila v neděli legenda vršovického klubu a zároveň celého československého fotbalu Antonín Panenka a Bohemians mu chtěli k narozeninám dát dárek v podobě vítězství. Ve 35. minutě dokonce fanoušci jásali, když balón po střele Martina Haška skončil v síti, jenže asistent rozhodčího už předtím signalizoval ofsajd Nečase. Když těsně před pauzou vyboxoval Rada povedenou ránu Dostála z přímého volného kopu, odešly oba týmy do kabin na nerozhodného stavu.

Poprvé od 2. září si ligový zápas zahrál domácí kapitán Josef Jindřišek, jenže příliš důvodů k radosti neměl ani po přestávce. Hra se dlouho odvíjela hlavně ve středu hřiště a slibných příležitostí bylo jako šafránu. Hašek z trestného kopu namířil vysoko nad a o největší vzruch se tak v Ďolíčku postaral Souček, jenž ostrým zákrokem poslal k zemi střídajícího Reitera, za což uviděl žlutou kartu.

Domácí fanoušci se v chladném počasí zahřáli až v samém závěru. Nejprve měl obrovskou příležitost na kopačce Martin Hašek, kterého ale vychytal gólman Rada. A vzápětí zase z malého vápna přestřelil po Reiterově přihrávce Filip Hašek. Když Radu nepřekonali ani pěknou ranou Mašek a Dostál, po jehož nůžkách proletěl míč nad bránou, rozešla se obě mužstva bez branek.

Svěřenci Romana Skuhravého tak bodovali ve třetím duelu v řadě, aniž by inkasovali.

17. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - Dukla Praha 0:0
Rozhodčí: Jílek - Kotalík, Pečenka. ŽK: Bezpalec, Souček, Tetour (všichni Bohemians). Diváci: 3101.
Bohemians: Fryšták - Dostál, Krch, Šmíd, Bartek - Jindřišek - Záviška (72. Reiter), Martin Hašek ml., F. Hašek (81. Koubek), Vodháněl - Nečas (65. Mašek). Trenér: Martin Hašek st.
Dukla: Rada - Douděra (29. Bezdička, 90. Breda), Raspopovič, Ostojič, Souček - Podaný, Miloševič, Tetour, Bezpalec, Bilovský - Djuranovič (78. Brandner). Trenér: Skuhravý.

Reklama

Související témata: