Hlavní obsah

Vstřelil nejkrásnější gól kariéry. Se Zlínem jsme si po půli dělali, co jsme chtěli, tetelil se Holeš

Tohle byla trefa aspirující na Oskara. Jablonecký útočník Martin Doležal v dohrávce 17. kola se Zlínem vyhrál v 57. minutě ve vápně souboj a míč poslal hlavou před pokutové území Tomáši Holešovi. A pravý obránce Severočechů napálil míč z voleje parádně k tyči. Třetí trefou pojistil vedení Jablonce, který nakonec Ševce rozdrtil 4:0 a posunul se na třetí místo před Spartu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce jabloneckých fotbalistů Tomáš Holeš v běžeckém souboji se soupeřem z Rennes v utkání základní skupiny Evropské ligy.

Článek
Fotogalerie

Křiknul jste si na Martina Doležala, aby vám nahrál?

Jediné, co mohl udělat, bylo míč sklepnout. Věděl o mně, řekl jsem si. Když jsem viděl, že to tak hezky připravil, tak jsem do toho prásknul. A spadlo to tam.

Byl to nejhezčí gól v kariéře?

Zatím určitě. Moc jich nedávám, tohle byl určitě nejhezčí.

Prý to tak trefujete i na tréninku, je to tak?

Takové voleje jsou buď, anebo. Buď se to trefí dobře a je z toho hezký gól. Nebo se to trefí špatně a letí to na tribunu. Na tréninku to zkušíme. Někdo to trefuje, někdo ne. Ale trénujeme to a teď to tam takhle hezky padlo.

Rozhodly zápas sousedů v tabulce dva góly do šatny?

Dobře jsme začali, pak jsme měli trochu útlum, ale ty dva góly nám pak hodně pomohly. Po nich Zlín odešel a my jsme si tam už de facto dělali, co jsme chtěli.

Zlín hrál na dva hroty, jak těžké bylo uhlídat Vyhnala s Beauguelem?

Naši stopeři si s tím poradili dobře. Beauguel je v soubojích hodně silný, má hodně silnou hlavu, ale my jsme vše dobře zavírali, když míč prodloužil. Dobře jsme si tam s tím poradili.

Bylo těžké zbavit se zklamání po čtvrteční smolné prohře s Rennes?

Vždy to den dva v hlavě máte. Ale trenér do nás hned hustil, že se musíme zase přepnout na ligu, že to musíme z hlavy vytěsnit, jinak by to samozřejmě nešlo. Vše je o hlavě a my jsme to zvládli. Myslím, že ukazujeme celý podzim, že i po Evropě pak dokážeme hrát i v lize kvalitně a vyhrávat. S tímhle myslím nemáme problém.

Reklama

Související témata: