Hlavní obsah

Tresty pro vyloučené sparťany: Kanga si nezahraje dva zápasy, Čivič jeden

Praha
Aktualizováno

Záložník fotbalové Sparty Guélor Kanga si za červenou kartu na hřišti Slovácka nezahraje v následujících dvou soutěžních zápasech. O polovinu nižší trest disciplinární komise uložila dalšímu hráči pražského týmu Eldaru Čivičovi, který byl v sobotním utkání 17. ligového kola v Uherském Hradišti také vyloučen. Stopku má také Martin Frýdek.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Guélor Kanga ze Sparty odchází ze hřiště poté, co dostal červenou kartu.

Článek

Kanga byl vyloučen v 78. minutě za úder loktem do obličeje Tomáše Zajíce a Čivič v nastaveném čase za hlavičku Janu Kuchtovi. Obě červené karty rozhodčí Radek Příhoda udělil až po zhlédnutí videa. Slovácko porazilo Spartu 2:1.

Letenští pak ústy generálního ředitele Františka Čupra uvedli, že oba vyloučení zaplatí nejvyšší částku, jakou stanovuje klubový řád.

"Disciplinární komise sice neshledala v zákroku hráče Kangy záměr zranit soupeře, nicméně i tak je hráč zodpovědný za následek pohybu svých rukou při hře. Výše trestu v tomto případu odpovídá charakteru a intenzitě přestupku surové hry," vysvětluje předseda disciplinárky Richard Baček v komuniké.

Souhlasí i s červenou kartou pro Čiviče. "Byť se jednalo o zákrok nízké intenzity, tak se disciplinární komise ztotožnila s postupem rozhodčího na hrací ploše s tím, že došlo ke spáchání disciplinárního přečinu. V chování hráče Čiviče shledala přečin tělesného napadení, s ohledem na nízkou intenzitu přestupku pak volila trest na samé spodní hranici sazby," říká Baček.

Stopku má také Frýdek

Sparta navíc pro nedělní duel s Teplicemi přišla ještě o Martina Frýdka, který obdržel čtvrtou žlutou kartu v sezoně. Pro tápající tým se jedná o velké oslabení, které si však způsobuje sám. Pro Kangu podzim skončil paradoxně ve chvíli, kdy se vrátil na hřiště po odpykání dvouzápasového trestu za osm žlutých karet...

Pokud jde o další tresty, stop na dva zápasy dostal Daniel Tetour z Dukly. Jedno utkání si nezahrají Tomáš Smola, Pavel Zavadil (oba Opava), Josef Hušbauer (Slavia), Pavel Čmovš, David Vaněček (oba Teplice) a Michal Trávník (Jablonec).

Disciplinárka také potrestala Veliče Šumulikovskiho, sportovního manažera Slovácka, za nesportovní chování (pohoršující, urážlivé nebo ponižující chování na adresu rozhodčího) v utkání proti Spartě pokutou 20 tisíc korun a zákazem výkonu všech funkcí na 2 soutěžní utkání.

Slávistický asistent Zdeněk Houštecký pak vyfasoval důtku za narušení řádného průběhu hry v utkání v Opavě.

Reklama

Související témata: