Hlavní obsah

Střílí góly za dorost, bude i za áčko? Klokani vytáhli ze své líhně další talent

Praha

V neděli si za fotbalisty Bohemians 1905 odbyl ligový debut. Další milník na sebe nenechal dlouho čekat. Osmnáctiletý útočník Matěj Koubek uzavřel s vršovickým klubem smlouvu na tři roky.

Foto: bohemians.cz

Matěj Koubek (uprostřed) podepsal s Bohemians 1905 smlouvu na tři roky.

Článek

V dorostu střílel gól za gólem. Stihl i dva hattricky. Celkově Koubek v patnácti duelech zaznamenal dvacet branek. Proto mu dal hlavní trenér Bohemians Martin Hašek šanci i v nejvyšší lize. Mladého forvarda poslal na hřiště na posledních deset minut.

„Za příležitost jsem hrozně vděčný," přiznal Koubek po utkání, ve kterém se zrodila bezbranková remíza.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians Martin Hašek vidí v Matěji Koubkovi velký příslib do budoucna

Vlastimil Vacek

Vedení klubu s ním následně uzavřelo dlouhodobější kontrakt. „Matěj má cit pro prostor a věřím, že i cit pro góly. Jsem moc rád, že po Tondovi (Vaníčkovi) se nám povedlo začlenit dalšího odchovance do áčka. Vidím v něm velký potenciál," řekl pro Sport.cz trenér Martin Hašek.

Mladý útočník hned věděl, na čem musí jako první zapracovat. „Největší rozdíl mezi dorosteneckým a dospělým fotbalem je v hlavě. Musím zvládnout tlak od fanoušků. A to hlavně v momentech, kdy se nedaří. Nesmím se z toho rozsypat."

U Botiče nepříjemnou situaci momentálně prožívají. Na výhru čekají Bohemians už šest zápasů. Zlomit ji mohou už v sobotu, kdy ve Vítkovicích hrají proti Baníku Ostrava.

Bude u toho znovu i Koubek?

Reklama