Hlavní obsah

Netuším, proč jsme vstoupili do zápasu tak špatně, mrzí Holíka prohra s mistrem

Zlín

Donedávna si užívali úspěšný podzim, avšak v poslední době se poněkud zadrhli. Fotbalisté Zlína nestačili po čtyřgólovém debaklu v Jablonci v předehrávce 18. ligového kola ani na dalšího účastníka evropských pohárů. Obhájcům titulu z Plzně podlehli na svém hřišti 0:2.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Milan Havel z Plzně a Libor Holík ze Zlína.

Článek

Vše podstatné se odehrálo už v úvodních osmi minutách, kdy Viktoria zasadila moravskému mužstvu dva rychlé údery. „Netuším, co se s námi dělo. Asi jsme nebyli na začátku střetnutí dostatečně koncentrovaní. Góly přišly strašně rychle. Nechali jsme Plzeňským hrozně moc prostoru. Za stavu 0:2 už bylo hrozně těžké s tak kvalitním týmem něco s výsledkem udělat," přemítá zklamaný zlínský záložník Libor Holík.

Přesto se o to jeho celek po přestávce pokusil. „Ve druhém poločase jsme byli jasně lepší. Vynutili jsme si převahu. Zahrávali jsme docela dost standardek. Nic jsme z nich ale nevytěžili. Žádné větší šance jsme si bohužel ani nevypracovali. A to je špatně," uznává.

Zlíňané nastoupili na rozdíl od předchozích ligových duelů pouze s jedním útočníkem. Francouz Beauguel, který je nejlepším střelcem Zlína a v zimě přestoupí právě do Plzně, se totiž nakonec neobjevil ani mezi náhradníky, přestože s ním trenér Fastavu Michal Bílek původně najisto počítal do základní sestavy. „Jenže den před utkáním za mnou přišel, že se na zápas necítí," vysvětlil kouč Fastavu.

„Bylo to Beauguelovo rozhodnutí. Na jaře se stejně budeme muset bez něj obejít, musíme být tudíž schopni ho nahradit," uvědomuje si Holík. Zlíňanům tak zbyl jediný zcela zdravý forvard Vyhnal. „Obvykle sice nastupujeme s dvěma hroty, avšak ani toto nebylo pro nás nic nového. V letní přípravě jsme si vyzkoušeli hru i s jedním útočníkem. Po pauze se navíc posunul ze zálohy dopředu Hronek. Počínali jsme si už mnohem aktivněji, ale nic nám tam bohužel nespadlo," lituje.

Poslední dvě kaňky na jinak povedeném podzimu Holíka mrzí. „V Jablonci jsme inkasovali po mizerném výkonu čtyřku. Proti Plzni jsme s výjimkou toho hrozného začátku zahráli líp, avšak na body to znovu nestačilo. A tak teď musíme udělat maximum, abychom si spravili chuť v podzimní derniéře v Teplicích," předsevzal si.

Reklama

Související témata: