Hlavní obsah

Sparta je na tom hůře než za trenéra Stramaccioniho! Fanoušci chtějí, aby odešel i Stanciu

Fanoušci fotbalové Sparty mají jasno. Po dalším výsledkovém nezdaru Letenských chtějí, aby na lavičce skončil hlavní kouč Zdeněk Ščasný. Zároveň ale i vybízí nejdražší posilu v historii celé ligy Nicolaeua Stanciua, aby taktéž odešel. Důvod je však zcela odlišný než u kouče.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Smutný Nicolae Stanciu se neprosadil a Sparta vstřebává domácí porážku od Teplic.

Článek

Zatímco Ščasný je u fanoušků trnem v oku, Stanciu je jejich oblíbencem. Nejen výkony na hřišti, týmovou hrou, ale i pokornými výroky, což potvrdil i prohře 0:1 s Teplicemi.

„Je to jeden z mála momentů mojí kariéry, kdy se stydím za náš výkon. Všichni bychom se měli stydět," řekl rumunský záložník klubové televizi.

Bilance Sparty v posledních dvou sezonach nejvyšší fotbalové ligy po 18 kolech:
sezona 2018/2019
trenér Zdeněk Ščasný
9 výher4 remízy5 proher29:1531 bodů
sezona 2017/2018
trenér Andrea Stramaccioni
9 výher5 remíz4 prohry24:1332 bodů

Fanoušci Sparty jsou vesměs nadšení, že takový hráč v rudém dresu hraje, ale zároveň ho někteří z nich vyzývají k odchodu. „Nejdříve jsem chtěl, aby Tě neprodali...Teď bych Ti to asi přál, abys mohl jít jinam, protože jinak se tady úplně zakopeš...snad se pletu a bude lépe, ale...," napsal na Facebooku jeden ze sparťanských příznivců.

„Akorát mu tady zničíte kariéru," doplnil ho další z fanoušků. „Kdyby byli všichni ve Spartě tak soudní jako Stanciu, (hlavně vedení klubu) tak jsme dneska velkoklub a nebojíme se o páté místo v tabulce," postěžoval si další z nich.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Porážka s Teplicemi přidělala trenérovi Sparty Zdeňku Ščasnému další starosti.

Vlastimil Vacek

Někteří fanoušci během zápasu pokřikovali Ščasný ven! Ščasný ven! A reakce zkušeného stratéga? „Je to právo fanoušků a také logická reakce. Pokud mužstvo hraje dobře, jsou fanoušci nadšení, když dobře nehraje, což my už delší dobu nehrajeme, jsou nespokojení."

Sparta za osmnáct kol získala jednatřicet bodů, což je o bod méně než v minulé sezoně, kdy Letenský klub vedl Ital Andrea Stramaccioni.

Reklama

Související témata: