Hlavní obsah

Slovácko - Dukla 1:0Dukla po prohře se Slováckem přezimuje na posledním místě tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Zajíc 1 : 0
Záznam online reportáže

Uherské Hradiště

Fotbalisté Slovácka v 19. kole fotbalové ligy porazili v mrazivém počasí Duklu 1:0 gólem Tomáše Zajíce z úvodu utkání a zajistili si klidnější přezimování v tabulce. Naopak Pražané se soupeřem z Uherského Hradiště nebodovali pojedenácté v řadě a přestávku stráví na posledním šestnáctém místě. Slovácko je jedenácté.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Jan Navrátil ze Slovácka a Daniel Souček z Dukly.

Článek

Domácí tým vstoupil do zápasu aktivněji a vytvořil si územní převahu. V 10. minutě o sobě dal vědět pěknou individuální akcí Navrátil, ale jeho střela jen těsně minula cíl. Skóre se ale měnilo vzápětí. Divíšek krásným lobem přehodil příliš vysunutou obranu Dukly včetně gólmana Rady a Zajíc z bezprostřední blízkosti dorazil míč do sítě.

Hosté sice okamžitě kontrovali nebezpečnou střelou Bredy a následnými závary po rozích, jinak ale museli čelit kreativní převaze Slovácka. Ve 23. minutě střílel jen o kousek vedle Janošek, brzy poté hlavičkoval nad Kalabiška. Po chybné rozehrávce Dukly se řítil do přečíslení Divíšek, ale jeho střelu hostující obránci na poslední chvíli zblokovali.

Těsně vedle skončil i další pokus aktivního Zajíce. Velká převaha domácích v první půli mohla skončit druhým gólem, ale Navrátil mířil ve slibné pozici vedle.

Hostující trenér Skuhravý udělal po přestávce dvě změny v sestavě a nové tváře přinesly do hry Dukly více pohybu a aktivity, ale nikoliv střelecké příležitosti. Slovácko se brzy vrátilo k nátlakové hře, jeho středová řada jasně přehrávala zálohu hostů. Velký závar před brankou se odehrál v 67. minutě, ale druhým gólem tato situace neskončila.

V závěrečných minutách se přece jen Dukla pokusila aktivnější hrou směrem dopředu otočit vývoj skóre. Když už se ale dostala na dostřel Trmalovy branky, chyběla jí přesnost v zakončení.

Nápor hostů poté roztříštilo přerušení hry kvůli dýmu z pyrotechniky. Slovácko si pak těsnou, ale zaslouženou výhru nenechalo vzít, byť se Dukla v nastavení dožadovala penalty za kontakt Divíška s Brandnerem.

19. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - Dukla Praha 1:0 (1:0)
Branka: 13. Zajíc. Rozhodčí: Franěk - Fišer Kožár. ŽK: Navrátil, Šimko, Kalabiška - Bezpalec, Ďurica. Diváci: 3112.
Slovácko: Trmal - Šimko, Hofmann, Krejčí, Divíšek - Navrátil, Daníček, Havlík - Janošek (78. Hellebrand), Kalabiška (86. M. Kadlec) - Zajíc (63. Kuchta). Trenér: Svědík.
Dukla: Rada - Ostojič, Raspopovič, Ďurica, Souček - Bezpalec, Miloševič - Brandner, Breda (46. Krunert), Bilovský (46. Kott) - Podaný. Trenér: Skuhravý.

Reklama

Související témata: