Hlavní obsah

Ščasný: Závěr podzimu jsme hrubě nezvládli, budoucnost nehodnotím

Příbram

Završili další tragický podzim. Fotbalisté pražské Sparty ani u Litavky nedokázali překročit svůj hluboký stín posledních týdnů. Na půdě nováčka v Příbrami jen remizovali 1:1, takže jejich ztráta na vedoucí Slavii bude po podzimu minimálně čtrnáctibodová. „Výsledek je tečkou za posledními nevydařenými zápasy, přesně jsme na ně navázali,“ lituje trenér Zdeněk Ščasný. Jeho mužstvo z posledních sedmi kol vyhrálo jen jediné...

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný při utkání na Slovácku.

Článek

Fanoušci Sparty dorazili i do Příbrami protestovat proti vám. Jaký vliv měla dusná atmosféra na výkon týmu?

Musíte se zeptat hráčů, jak se na nich projevila. Já tohle hodnotit nebudu. Fanoušci jsou samozřejmě frustrovaní, ale sněhové koule na brankáře jsou zbytečné. Dlouho se pak nehrálo.

Jaká bude po zlém podzimu nejbližší budoucnost Sparty?

Nejsme na tiskovce o budoucnosti, ale o posledním zápase. Teď nebudu budoucnost hodnotit. (Tiskový mluvčí Ondřej Kasík dodává: Klub se vyjádří v nejbližších dnech, jak budeme pokračovat do jara.)

Ale přece jen, kde se podle vás sparťanský podzim zlomil?

Z mého pohledu byla po velmi dobrém začátku důležitým momentem ztráta v Plzni. A pak ztráta v Olomouci po špatném výkonu. Tam vidím první krok, kdy kluci ztráceli sebedůvěru. A pak samozřejmě utkání s Jabloncem, kdy jsme nedali ani penaltu. Pak přišel malér na Slovácku, domácí porážka s Teplicemi... Závěr podzimu jsme hrubě nezvládli, bylo by alibistické hledat něco jiného.

Hráči jsou psychicky hodně dole, že?

Každý je jiný. Jak s nimi v týdnu pracujete, vidíte, že na některých neúspěchy leží. Někdo si je bere víc, někdo míň. Věřím, že odpočinek přes zimu jim prospěje. Stejně jako kroky, které chystáme.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Zleva Antonín Fantiš z Příbrami a Benjamin Tetteh ze Sparty.

Michal Krumphanzl

V Příbrami jste vedli, ale nedokázali přidat druhý gól.

Samozřejmě, přitom další šance jsme měli. Tam se projeví nepohoda, zápas mohl být rozhodnutý. Místo toho jsme dostali gól ze standardky zdálky. A nakonec jsme mohli ještě prohrát, co k tomu říci...?

Tetteha jste střídal, už nemohl pokračovat?

Dostal tvrdý úder do kolene. O poločase chtěl ještě zkusit hrát. Jenže když šel ze hřiště, brečel bolestí.

Viděl jste proti posledním zápasům alespoň nějaký posun ve hře? Třeba Sáčkův výkon?

Viděl jsem i další pozitiva, nejen výkony Sáčka s Frýdkem ve středu hřiště. Třeba naskočení Zahustela a Hložka. Pro mě jde o pozitivní věci, kterých se můžeme chytit, ale převládá zklamání ze ztráty bodů.

Reklama

Související témata: