Hlavní obsah

Nebýt videa, nad Slavií jsme vyhráli, posteskl si jablonecký Chramosta. Kontakt s brankářem přiznal

Jablonec nad Nisou

Video nemají v Jablonci rádi. Po pondělním šlágru se Slavií, v němž prohráli 0:2, tuplem. Videorozhodčí přiřknul Pražanům penaltu, po přestávce odvolal vyrovnávací gól. „Nevím, jestli někdy video hrálo pro nás. Myslím, že jenom proti. Nemáme s ním dobré zkušenosti," povzdechl si jablonecký záložník Michal Trávník.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost brankáře Jablonce Vlastimila Hrubého z vyrovnávacího gólu byla předčasná.

Článek

Severočeši na Slavii vlétli, vytvářeli si šance. Přibrzdila je však situace z 18. minuty. Centr Olayinky se otřel o ruku Holeše, hlavní arbitr po konzultaci s videorozhodčím nařídil pokutový kop. Škoda ho bezpečně proměnil. „Ruku jsem neviděl. Ale na druhé straně zase zahráli rukou slávisti před vápnem. Byla jasná, nepískalo se," krčil rameny Trávník.

„Holeše míč trefil nejdřív do prsou, pak do ruky. Ruce ve vápně jsou diskutabilní. Záleží na úhlu pohledu rozhodčího. Někdy ji pískne, někdy ne. Pro nás bohužel teď ano," posteskl si útočník Chramosta, který byl u důležitého momentu ve druhé půli.

Vystihl malou domů Kúdely, brankář Kolář byl sice u míče dřív, ale odkopl ho pouze na hranici vápna, odkud ho do sítě nasměroval Kratochvíl. Radost domácích ale trvala krátce. Videorozhodčí posoudil souboj Chramosta s Kolářem jako faul domácího hráče a hlavní sudí Berka uznaný gól odvolal.

„Zavadil o mě, faul to byl. Mám z předchozího utkání výron v kotníku, blbě jsem na něj došlápnul. Bolelo to jako čert, proto jsem zůstal ležet," řekl Kolář. „Štrejchnul jsem ho, ale ne tolik, aby ležel na zemi takovou dobu," doplnil Chramosta. „Nebýt videa, možná jsme jedna nula vyhráli," dodal útočník, který zaskakoval za vykartovaného Martina Doležala.

Trávník: Newcastle, Fulham? Uvidíme

Zjevil se ve třech šancích, profit však nulový. „Byli jsme vyučeni z produktivity. Byli jsme nebezpečnější, ale gól jsme nedali gól. Bohužel," litoval Chramosta. „Když prohrajeme, uděláme gólmana soupeře mužem zápasu. Jako teď," dodal Trávník, který sost možná odehrál za Jablonec poslední zápas. Podle anglických médií se o něj zajímají kluby Premier League Newcastle a Fulham a také moskevské CSKA.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Jablonce Vlastimil Hrubý inkasuje z penalty první gól zápasu.

Radek Petrášek

„Přes svátky určitě zůstávám v Jablonci," smál se Trávník. „Nevím nic konkrétního. Jen, co se psalo v médiích. Pochopitelně zájem těchto klubů mě těší. Ale už dříve se psalo, že mě chce ten a ten klub, a pořád jsem v Jablonci. Uvidíme," reagoval reprezentační záložník, o kterého má zájem také Slavia. On však dává přednost zahraničnímu angažmá. „Každý český hráč si chce vyzkoušet zahraničí. Nejsem výjimka," podotkl Trávník.

Reklama

Související témata: