Hlavní obsah

Je to i o štěstíčku, v Jablonci bylo na mé straně, říká gólman Slavie

„Když prohrajeme, vždycky uděláme mužem zápasu soupeřova gólmana," posteskl si po pondělní porážce se Slavií (0:2) záložník Jablonce Michal Trávník. Dění na hřišti pojmenoval výstižně. Brankář Slavie Ondřej Kolář vytáhl několik skvělých zákroků, Severočechům lapil tři velké šance. Červenobílý triumf nese především jeho podpis.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Brankář Slavie Ondřej Kolář.

Článek

Šlo o váš nejlepší zápas ve Slavii od lednového příchodu?

Nevím. Měl jsem podobně povedené utkání v Mladé Boleslavi. Určitě takových moc nemám, protože kluci hrají dobře. Většinou je to o jednom zákroku.

Teď se ovšem jednalo o tři, čtyři zákroky.

Šlo o výkon celého mužstva. Že jsem k tomu přidal nějaké zákroky, je super. Jsem hlavně rád, že jsme zápas zvládli. Pak je jedno, jestli byl s nulou nebo ne.

Který ze zákroků byl nejtěžší?

Zkraje zápasu po rohu propadl míč na zadní tyč, Chramosta mě trefil do nohy. Tam toho člověk moc neovlivní. Buď vás soupeř trefí, nebo ne. Je to o štěstíčku, v Jablonci bylo na mé straně. Naopak třeba ránu Trávníka pod břevno, po gólmanské stránce jsem ovlivnit mohl.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Otřesený brankář Slavie Ondřej Kolář po srážce s hráčem Zenitu Petrohrad.

Brankář Slavie Ondřej Kolář po jednom ze zákroků. Ondřej Deml

V 50. minutě vás překonal Kratochvíl. Hlavní rozhodčí po zhlédnutí videa posoudil váš předchozí střet s jabloneckým Janem Chramostou jako faul domácího hráče a gól odvolal. Jak jste situaci viděl?

Chtěl jsem si před ním balon píchnout, píchl jsem si ho asi moc. Zavadil o mě, faul to byl. S kotníkem jsem měl problém z předchozích zápasů, mám v něm výron. Blbě jsem došlápl, strašně to bolelo, proto jsem zůstal ležet.

Video Slavii pomohlo také v prvním poločase. Potvrdilo penaltu, kterou proměnil Škoda...

Teď video pomohlo zrovna nám, každé kolo je to ale jinak. Někomu pomůže, někomu uškodí. Jsem rád, že video je. Sporných momentů je opravdu hodně. Pro mě je ale důležité, že jsme podzim zakončili vítězně a udrželi náskok.

Druhá Plzeň má manko čtyř bodů, za ní zeje 11bodová propast na třetí Ostravu. Týká se boj o titul už jenom vás a Viktorie?

Nemyslím, byť při pohledu na tabulku to tak vypadá. Tak, jako klopýtala a ztrácela Sparta, se ale může přihodit nám i Plzni. Samozřejmě věřím, že náskok ještě navýšíme a budeme dohrávat sezonu v klidu.

Reklama

Související témata: