Hlavní obsah

Šéf Teplic nesouhlasí s výší trestu pro Kučeru. Poslechněte si rapové hity, vzkazuje komisi

Vedení Teplic se nelíbí výše trestu pro záložníka Tomáše Kučeru, ten musí za song urážející pražskou Spartu a místopředsedu Romana Berbra zaplatit 60 tisíc korun. „Souhlasím sice s tím, že forma textu není vhodná, ale je v žánru rapové hudby běžná. Doporučuji členům komise poslechnout si některé hity tohoto hudebního směru,“ vzkazuje Pavel Šedlbauer, předseda představenstva FK Teplice, kterému přijde trest nepřiměřený. Své prohlášení umístil na oficiální stránky klubu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Tomáš Kučera z Teplic a Martin Nešpor z Olomouce.

Článek
Fotogalerie

„Oceňuji nadhled činovníků pražské Sparty, kteří to vzali s úsměvem, na rozdíl od reakce funkcionářů FAČR, která mě vlastně ani nepřekvapila," stěžuje si člen vedení Severočechů.

„Chtějí upevnit respekt a svoji autoritu trestáním mladého hráče za klukovinu a skandální případy přehlížejí," pokračuje na adresu Fotbalové asociace. „Negativní image vedení českého fotbalu není zaviněna hráči nebo kluby, ale právě nevysvětlenými a netrasparentními kauzami na úrovni FAČR a jejich vlivem na fotbalové prostředí," stojí v ostrém vyjádření.

Kučera se proti výroku Etické komise FAČR může odvolat ve lhůtě sedmi dnů. Klub je připraven mu s tímto krokem pomoci. „Pokud se náš hráč rozhodne odvolat, může počítat s podporou našich právníku z úrovně vlastníka klubu," dodal Šedlbauer.

Kučera v songu zarapoval jednu sloku (2:36 ve videu) a dost ostře se v ní vymezil vůči Spartě, Berbrovi i Peltovi. „Hraju za Teplice, ne za vyjeb.... Spartu, je.u toho Berbra a samozřejmě Peltu," zazní z úst sedmadvacetiletého hráče.

Reklama

Související témata: