Hlavní obsah

Sparta stahuje Volešáka, Simpson zůstane v Kladně

Vedení fotbalové Sparty Praha sice vyhlásilo na zimní přestávku minimální pohyb v hráčském kádru, přesto ale bude v šatně podzimního mistra alespoň během zimní přípravy poměrně živo. Klub se totiž rozhodl změnit místo hostování některých svých hráčů, o osudu dalších se bude rozhodovat v příštích dnech.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Dave Simpson (vpravo) zůstane i na jaře v Kladně.

Článek

Ze Sparty na podzim hostovalo v jiných klubech 21 hráčů, ale přímo do sparťanského kádru se nyní vrací zatím pouze Ladislav Volešák. Původně se měl vrátit také David Simpson, ale ten nakonec ještě zůstane v Kladně.

Letenští si ještě týden budou užívat zimní dovolenou, kterou ukončí 11. ledna, kdy pro ně začne příprava. Trenéru Michalu Bílkovi se v ten den bude hlásit vedle podzimních opor také Volešák, kterého Sparta stáhla z hostování v Českých Budějovicích. Ve stejném klubu jako Volešák nastupoval také Jiří Jeslínek, ale i on na Jihu Čech končí. Není však zatím jasné, kam zamíří.

Naopak jasno o své budoucnosti má záložník Milan Petržela: na podzim hrál v Jablonci, v úterý před polednem Sparta podepsala dohodu o novém hostování s Viktorií Plzeň, navíc Západočeši prý touží ještě po dalším sparťanském záložníkovi.

Zlín stojí o Zlámala

V jednání je i osud dalších sparťanů. "Evidujeme zájem Zlína o prodloužení hostování brankáře Zlámala, Kladno stále stojí o prodloužení hostování Simpsona," uvedl mluvčí Lukáš Přibyl na klubovém webu. Nadále na hostování zůstávají Jan Holenda (Liberec), Ondřej Honka (Slovácko), Petr Lukáš (Teplice) a Milan Pacanda (Brno).

Definitivní konec ve Spartě už ohlásil Martin Hašek, který hostoval v Příbrami. Na Letné mu mezitím skončila smlouva a ligový veterán zvažuje, že si fotbalovou kariéru prodlouží právě ve středočeském klubu.

Radikální hráčské změny ale Sparta nechystá. "Chceme stabilizovat současný tým, protože Sparta dříve prošla velkou obměnou. Pokud přijde velmi zajímavá nabídka na hráče Sparty, posoudíme ji, ale rozhodně nebudeme prodávat více hráčů ze současného základu a nelze očekávat ani přiliv nových tváří do současného týmu. V těchto dnech není aktuální žádný přestup," prohlásil Přibyl na sparťanském webu.

Reklama

Související témata: