Hlavní obsah

Kladno začalo zimní přípravu obvyklým vážením

KLADNO

Třiadvacet fotbalistů se ve středu po téměř třítýdenní dovolené hlásilo při nástupu na zimní přípravu trenérovi Kladna Miroslavu Koubkovi. Hráči třináctého celku nejvyšší soutěže dopoledne nejprve zjišťovali, kolik kilogramů přibrali během svátečního hodování a potom absolvovali výběh v terénu zakončený hrou s míčem na umělé trávě.

Foto: SPORT.CZ

DEFAULT TITLE

Článek

Koubek si pochvaloval, že kádr prvoligového nováčka nepotkalo po skončení podzimní části žádné zemětřesení. "Podstatné pro nás je, že se nám podařilo udržet všechny hráče, kteří tady hostují. To je pro nás největší posílení, že se nic nerozpadává a že nic nemusíme dávat dohromady," řekl v telefonickém rozhovoru s ČTK Koubek.

"Po postupu do první ligy jsme ztratili Marka a Neuvirta, i během sezóny probíhala přemrštěná fluktuace, takže jsme rádi, že se nám povedlo udržet kádr pohromadě," uvedl kladenský trenér.

Nejhorší obrana v lize

Jeho tým obdržel na podzim nejvíce branek z celé ligy, a tak chce Koubek především posílit zadní řady. "Potřebujeme vylepšit hru obrany, v Ostravě jsme dostali pět gólů, v Liberci čtyři. Chceme někoho na stoperský post, aby se zvětšila konkurence," prohlásil kouč.

Již na začátku tohoto týdne se podařilo Kladnu získat kanadského beka Chrise Williamse, v jednání je půlroční hostování libereckého obránce Josefa Hamouze. Na čtrnáctidenní zkoušku Koubek otestuje devatenáctiletého defenzivního hráče Romana Mihálika z Interu Bratislava. "Zkoušíme ho spíš s ohledem na budoucnost. Není reálné, že by na jaře hrál ligu," řekl trenér.

Dopoledne uvítal celkem 20 hráčů do pole a tři brankáře, rozloučit se musel s gólmanem Petrem Vaškem, jehož si z hostování stáhl Baník Ostrava. "Dneska jsme se hlavně přivítali a smáli se na sebe. Bylo to takové seznamovací, bude hůř," poznamenal Koubek.

Vánoce jsou žrací svátky

Jistou dávku shovívavosti projevil pětapadesátiletý trenér při tradičním vážení, kdy toleroval menší nadváhu. "Člověk s tím počítá. V Čechách jsou Vánoce spíš žrací svátky než církevní. Moje zkušenost ještě z doby, kdy jsem hrával, je, že toleruji tak dvě kila navíc. Stejně většina hráčů měla váhu v normálu, byly pouze tři výjimky," řekl Koubek s úsměvem.

Kladenští vyrazili na umělou trávu, aby si osahali míč před úvodním přípravným utkáním v sobotu od 11:15 proti druholigovému Ústí nad Labem.

Hned po něm odjede středočeský tým na soustředění na Smejkalovy boudy do Krkonoš. Zbytek ledna a začátek únory vyplní zápasy Tipsport Cupu a několika přípravnými duely. Poté Kladno odletí na herní soustředění do turecké Antalye, kde už má domluvené utkání s druholigovým rakouským Kapfenbergem.

Reklama

Související témata: