Hlavní obsah

Stanciu chtěl odejít, ale zůstává. S Dočkalem teď Sparta nejedná

Aktualizováno

Fotbalová Sparta zahájila zimní přípravu se dvěma posilami, Martinem Haškem z Bohemians a Švédem Davidem Mobergem Karlssonem z Norrköpingu. Novinkou je povýšení internacionála Tomáše Rosického do funkce sportovního ředitele. Pokud jde o očekávanou redukci kádru, jediným odchodem je zatím záložník Mihailo Ristič, jemuž skončilo hostování. Po vleklém zranění se naplno vrací útočník Václav Kadlec.

Budou ve Spartě pokračovat Stanciu a Šural? A co Ben Chaim nebo příchod Dočkala? Video: Sport.cz

 
Článek

Pátý tým ligové tabulky se poprvé sešel ve čtvrtek. Vzhledem k výsledkové bídě, která trvá již druhou sezonu, se očekávají výrazné změny v kádru. K nim zatím nedošlo, i když takový Nicolae Stanciu už mohl být pryč.

„Nico pro nás byl a snad i nadále bude důležitý hráč. Objevuje se spousta zpráv z Rumunska. Jeho agenti nám avizovali, že přijde velká nabídka. Není tajemstvím, že přišla z Egypta, ale byla mnohem nižší, než jsme očekávali," shrnuje Tomáš Rosický.

Stanciu se během podzimu nechal slyšet, že z Letné neodejde dřív, než tady získá nějakou trofej. „Nico nám dal vědět, že by zmíněnou nabídku rád akceptoval, byla pro něj hodně finančně zajímavá. Ale bohužel, pro nás byla příliš nízká a Nico se zapojil do přípravy a bude pokračovat v dresu Sparty," uvádí sportovní ředitel věci na správnou míru.

Letenské fanoušky nejspíš zklame, že ve hře není návrat kapitána české reprezentace. „Bořek Dočkal je bezesporu zajímavé jméno, ale s jeho čínským týmem momentálně nevyjednáváme," říká Rosický na rovinu.

Připravuje se rozchod s kapitánem

Na odchodu je reprezentant Josef Šural, který zahájil sezonu jako kapitán týmu.

„Situace u něj je složitá, nedokázali jsme se během roku domluvit na smlouvě. Bylo by nefér to shazovat jen na něj, vinu má i klub," uvědomuje si Rosický.

„Musíme jednat se vším respektem k Pepovi a najít řešení, které bude dobré pro něj i pro nás, abychom se důstojně rozešli. Má nabídky ze zahraničí, uvidíme, jestli se s někým domluvíme. Pro nás je to dobře načasované, protože chceme dát šanci našim mladým útočníkům," netají Rosický.

Pokud jde o odchovance, šanci v áčku dostávají Dominik Plechatý, David Šnajdr a Daniel Mareček. Zraněný záložník Tal Ben Chaim pokračuje v Izraeli v rekonvalescenci.

První přípravné dvojutkání Sparta odehraje 9. ledna na Strahově proti Českým Budějovicím. V dalších duelech se utká 12. ledna s FC Energie Cottbus a 16. ledna s FK Loko Vltavín. Na soustředění do Španělska Sparta odlétá 18. ledna.

Seznam hráčů Sparty na startu přípravy:
Brankáři
Florin Nita
Milan Heča
David Bičík
Obránci
Ondřej Zahustel
Tomáš Wiesner
Lukáš Štetina
Uroš Radaković
Costa Nhamoinesu
Dominik Plechatý
Semih Kaya
Eldar Ćivić
David Šnajdr
Záložníci
Martin Frýdek
Martin Hašek
Lukáš Vácha
Daniel Mareček
Alexandru Chipciu
Vukadin Vukadinović
Nicolae Stanciu
Michal Sáček
Guélor Kanga
Srdjan Plavšić
Bogdan Vatajelu
Adam Hložek
David Moberg Karlsson
Útočníci
Benjamin Tetteh
Václav Kadlec
Matěj Pulkrab
Josef Šural
Václav Drchal
Golgol Mebrahtu

Reklama

Související témata: