Hlavní obsah

Ronaldo nepřijde, dva hráče ale ještě přivedeme, věří kouč Baníku Páník

Nezvykle krátkou přípravu absolvují prvoligoví fotbalisté. Fotbalisté Baníku se na prvním tréninku sešli třetí lednový den, o druhém únorovém víkendu už je čeká první jarní kolo na hřišti pražské Dukly. „Je to fofr. Ale těch osmnáct až dvacet tréninků do hráčů před odjezdem na soustředění do Turecka nasypeme, hlásí trenér Baníku Bohumil Páník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kouč Bohumil Páník na lavičce Baníku Ostrava

Článek

„V Turecku sehrajeme čtyři zápasy a další ještě možná hned v pondělí po návratu, abychom si zvykli na klimatické podmínky. Příprava je zhuštěnější, hlavně ty zápasy, které jdou rychle za sebou. Je zapotřebí mít v přípravě dostatek hráčů," pokračoval kouč Baníku.

Na úvodním tréninku přivítal navrátilce z hostování brankáře Františka Chmiela a obránce Václava Celbu a především posilu z Opavy 29letého Nemanju Kuzmanoviče. „Je to zkušený hráč, kreativní. Tlačí se do koncovky a umí dát i vymyslet gól," vyjmenoval přednosti srbského záložníka Páník.

Posilování Baníku tím prý ale podle Páníka nekončí. O místo v týmu bude bojovat ukrajinský stoper Oleksander Azackij, který na podzim hostoval v gruzínském Kutaisi, nejméně dva fotbalisty chce ostravský kouč ještě získat. „Ronalda asi nekoupíme, ale věřím, že dva hráči ještě přijdou. Tím bychom napodobili léto, kdy přišli tři kvalitní fotbalisté. Deklarovali jsme, že chceme nějaké útočníky a zdvojit pravou stranu, to jsou dva posty, kde nás to tlačí," zmínil Páník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Vukadin Vukadinovič během utkání s Mladou Boleslaví.

Podle některých informací se Baník zajímá o hráče Sparty Praha Vukadina Vukadinoviče a bývalý Páníkův svěřenec ze Zlína, by se na křídle v jarních bojích, do nichž jdou Ostravané ze třetího místa, hodil. „Vydobytá pozice je jedna věc a vlci, kteří nás pronásledují, další. Nikdo nespí. Ale věřím, že ale dokážeme s těmi šesti mančafty soupeřit," uvedl Páník.

„Vážíme si toho, jak jsme podzim zvládli, zároveň nás to zavazuje. Chceme se v první šestce udržet, byl by to velký úspěch pro klub a zároveň odměna pro diváky, protože bychom se utkávali s top mančafty," nastínil trenér.

Baník se letos v rámci zimní přípravy zúčastní Zimní Tipsport ligy. V prvním utkání dnes od 13 hodin na umělé trávě v Orlové vyzve druholigový Prostějov. V pátek 11. ledna se postaví slovenskému Popradu (13) a základní skupinu ukončí v úterý 15. ledna proti Prešovu (13).

Reklama

Související témata: