Hlavní obsah

Opavský útočník Puškáč podepsal smlouvu v jiném klubu a byl přeřazen do béčka

Opava

Útočník David Puškáč v kádru ligového nováčka Opavy zřejmě končí. Někdejší hráč Karviné, který přišel do Opavy v sezoně 2016/2017 z třetiligových Petřkovic, neakceptoval nabídku na prodloužení smlouvy, která mu končí na konci června letošního roku, a byl vedením klubu přeřazen do rezervního týmu Opavy.

Foto: Sport.cz

David Puškáč v dresu Opavy.

Článek

„S Davidem jsme jednali už v průběhu podzimní části Fortuna ligy, bohužel ale nejevil zájem u nás nadále působit. Navíc podepsal smlouvu v jiném klubu s platností od 1. července 2019," řekl generální manažer Slezského FC Alois Grussmann. Klubem, do něhož by měl Puškáč zamířit, je podle kuloárních informací ostravský Baník, kam před pár dny přestoupil i nedávný Puškáčův spoluhráč a kapitán Opavy Srb Nemanja Kuzmanovič.

„Budeme s potenciálním zájemcem o jeho služby jednat. Pokud se nedohodneme, setrvá David Puškáč v rezervním týmu do doby, než mu v našem klubu skončí platný kontrakt. Pokud ke shodě dojde, jsme ochotni při splnění námi stanovených podmínek jeho smlouvu předčasně ukončit a Davida okamžitě uvolnit," řekl Grussmann.

Foto: sfc.cz

Opavu už opustil Joel Ngandu Kayamba.

Vytáhlý útočník odehrál v Opavě 52 utkání, z toho 11 v nejvyšší soutěž. Střelecky se mu nejvíce vydařila loňská sezona, v níž pomohl Slezskému FC k postupu do nejvyšší soutěže 12 góly. V aktuálním ročníku první ligy se trefil zatím dvakrát.

Opava před startem jarní části první ligy přišla už o Joela Kayambu (Plzeň), Nemanju Kuzmanoviče (Ostrava) a také o záložníka Jakuba Janetzkého, který v Opavě hostoval z Jablonce a severočeský klub si jej stáhl zpět. Zájem je kromě Puškáče také o dalšího útočníka Tomáše Smolu či o záložníka Matěje Hrabinu. „Když se hráčům daří, tak na ně nabídky přicházejí. Tak to prostě je. S tím musíme počítat, ale na druhou stranu rozprodej hráčů není dobrý," zmínil trenér Opavy Ivan Kopecký. Zatím jedinými posilami ligového nováčka jsou Bronislav Stáňa z Baníku a Bidje Manzia z Olomouce.

Reklama

Související témata: