Hlavní obsah

Sparta už nasadila posily a začala rok výhrou

Aktualizováno

Přestupy Davida Lischky a Matěje Hanouska se stále ještě dotahují. Oba fotbalisté nicméně dostali povolení Jablonce nastoupit a Sparta je hned v prvním letošním utkání poslala na hřiště, stejně jako navrátilce Martina Haška. Na Strahově porazila druholigové České Budějovice 3:1. Letenský kádr oslabila na startu přípravy viróza, takže druhý vzájemný zápas stejných soupeřů byl po dohodě obou klubů zrušen.

Sparta vyhrála první přípravný zápasVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Tři ze čtyř zimních posil si mohli fanoušci Sparty prohlédnout v akci na promrzlém Strahově. Chyběl jen Švéd Karlsson. „Máme po startu přípravy pár zraněných, a hlavně několik nemocných hráčů. David mezi ně patří," vysvětluje nový asistent trenéra Michal Horňák.

Favorit byl lepší v prvním poločase, kdy skórovali Václav Drchal a Nicolae Stanciu. Po přestávce už druhá sestava tak dobrá nebyla. Skóre snížil Matej Mršič, ale dvougólové vedení vrátil domácím mladý Vojtěch Patrák.

„První půle byla z naší strany hodně kvalitní, s druhou už jsme tolik spokojení nebyli," souhlasí Horňák.

Šural je blízko odchodu

V sestavě Sparty chyběl reprezentant Josef Šural, jehož odchod z Letné se finalizuje. Podle zákulisních informací má blízko do Turecka, ve hře je však také Belgie.

Pozorným divákům také neuniklo, že jiní hráči oblékli dres s čísly 88, 8 či 2, jež až dosud patřily Vatajeluovi, respektive Vukadinovičovi a Kayovi.

O Rumuna Vatajelua usiluje Jablonec, o Vukadinoviče se údajně zajímá ostravský Baník. Angažmá pro tureckého stopera Kayu se hledá.

Přípravné fotbalové utkání:
Sparta Praha - České Budějovice 3:1 (2:0)
Branky: 18. Drchal, 33. Stanciu, 82. Patrák - 62. Mršič.
Sparta - I. poločas: Heča - Alexandr, Štetina, Lischka, Čivič - Pavlík, Vácha, Stanciu, Hašek, Plavšič - Drchal.
II. poločas: Nita - Zahustel, Štetina (68. Lischka), Costa, Hanousek - Patrák, Frýdek, Sáček, Kanga, Dudl - Hložek. Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: