Hlavní obsah

Hradec Králové - Příbram 2:1Votroci si vyšlápli na prvoligového soupeře, Zbrojovka s debaklem

Praha
Aktualizováno

Během tří středečních utkání zimní fotbalové Tipsport ligy se představil jediný účastník nejvyšší soutěže. A neuspěl, protože Hradec Králové porazil Příbram 2:1. Brněnská Zbrojovka pak utrpěla debakl 1:4 od Táborska. Vlašim si poradila s Ústím nad Labem a zvítězila 3:1. Mladá Boleslav v přípravném duelu zdolala Viktorii Žižkov 3:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Rezek z Příbrami.

Článek

Příbram platila za jednoho z nejvážnějších kandidátů na postup do Final four na Maltě, které se odehraje po skončení základních skupin Tipsport ligy a kde mají jistou účast Brno, Mladá Boleslav a Slovan Bratislava.

Prohra s Hradcem může být v konečné tabulce významnou ztrátou. Druholigový tým se ujal vedení a ve druhém poločase je ještě navýšil. Příbram zvládla už jen snížit. V 88. minutě mohl Hradci dát jistotu Kateřiňák, ale Švengr jeho penaltu vyrazil.

Zbrojovka v úvodním duelu porazila Znojmo vysoko 5:2, ve druhém utkání však obhájce trofeje narazil. Brno se sice brzy ujalo vedení, Táborsko však během deseti minut vstřelilo tři góly a ve druhém poločase se debakl favorita naplnil.

Přípravné fotbalové utkání:
FK Mladá Boleslav - Viktoria Žižkov 3:0 (1:0)
Branky: 68. a 81. Takács, 14. Daniel Novák.
Zimní fotbalová Tipsport liga:
Skupina A (Praha-Xaverov)
FC Hradec Králové - 1. FK Příbram 2:1 (1:0)
Branky: 29. Šípek, 64. Kopečný - 68. Januška.
Příbram: Švenger - Nový, Kodr, Tregler, Jablonský (46. Skácel) - Květ - Nitrianský, Rezek, Dressler (62. Januška), Voltr - Keita (46. Jandera). Trenér: Csaplár.
Vlašim - Ústí nad Labem 3:1 (2:1)
Branky: 9. Skopec, 35. Badocha, 68. Túlio - 41. Chodora.
Skupina C (Brno - Líšeň):
Brno - Táborsko 1:4 (1:3)
Branky: 3. Zikl - 10. Frýdek, 16. Berešík, 20. Prošek, 62. Pfeifer.

Reklama

Související témata: