Hlavní obsah

Velká transakce dostala trhlinu. Lischka zatím ve Spartě neprošel prohlídkou

Aktualizováno

Přestup jabloneckého fotbalisty Davida Lischky z Jablonce do Sparty se po zdravotní prohlídce zkomplikoval. Stoper, který již za letenský tým odehrál zápas s Českými Budějovicemi, má údajně problémy se srdcem. Ohrožena je tak velká transakce mezi oběma kluby. Spolu s Lischkou totiž Sparta získala také Matěje Hanouska a Jablonec na oplátku uplatnil opci na letenského stopera Davida Hovorku, který na Střelnici zatím hostoval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Lischka již diriguje obranu Sparty.

Článek

Může jít o komplikaci, která nakonec operaci Kulový blesk na trase Střelnice–Letná neovlivní. Vždyť třeba reprezentačnímu brankáři Tomáši Vaclíkovi krachlo první plánované zahraniční angažmá kvůli tomu, že se funkcionářům nizozemského Graafschapu během zdravotní prohlídky nezdály výsledky jeho srdeční činnosti. A teď už chytá za Sevillu.

Stejně tak Patrik Schick se kvůli stejnému problému nedohodl s Juventusem Turín, posléze ho však angažoval AS Řím.

David Lischka je dalším v řadě. V pondělí dostali spolu s Hanouskem od Jablonce souhlas k vyjednávání o smlouvě se Spartou, ve středu si předali kapitánskou pásku v přípravném duelu.

Sparta vyhrála první přípravný zápas.Video: Sport.cz

Všechno zkomplikovala až čtvrteční zdravotní prohlídka. Podle zákulisních informací se u Lischky také objevily problémy se srdcem, takže testy budou pokračovat.

„Pokud vím, David byl na prohlídce a ještě v ní bude pokračovat. Záleží na Spartě, jak si výsledky vyhodnotí. Do doby, než se klub vyjádří, nebudu nic komentovat," řekl pro Sport.cz hráčův agent David Nehoda.

Mezi řádky tak potvrzuje, že něco není v pořádku. Lischka však až dosud žádné problémy neměl. Na podzim vynechal jediné kolo a byl oporou Jablonce také v Evropské lize.

Sparta zatím výsledky testů nekomentuje. Každopádně platí, že příchod obou hráčů plánovala oficiálně oznámit najednou. Všechny strany teď doufají, že u Lischky snad šlo jen o chvilkovou anomálii. Více by měly ukázat opakované testy.

Reklama

Související témata: