Hlavní obsah

Odchod Tetteha? Nabídky z Anglie zatím Spartu neohromily. Jiná ale může, nevylučuje Ščasný

Aktualizováno

Všichni chtějí Tetteha, zdálo by se podle zpráv z posledních dnů. Útočník fotbalové Sparty vzbudil zájem v Anglii, Turecku či Německu. Letenský klub se ústy trenéra Zdeňka Ščasného vyjádřil, že zatím nedostal nabídku, která by vedení oslovila. Podle zákulisních informací si majitel Daniel Křetínský cení 21letého ghanského forvarda na závratných 400 milionů korun.

Odchod Tetteha do Anglie není v tuto chvíli reálný, řekl trenér Sparty Zdeněk ŠčasnýVideo: Sport.cz

 
Článek

Spekulace se vedou, nejlepší letenský střelec je každopádně v kurzu. Podle zákulisních informací se nabídky zatím pohybují okolo 200 milionů korun. Ať jde o turecký Galatasaray Istanbul nebo anglické uchazeče Wolverhampton, Everton, West Ham či Bournemouth.

Zájem prý má dokonce i Manchester City, který by mladého útočníka nejprve nechal rok hostovat v Nizozemsku. Podobnou nabídku je připraven učinit i bundesligový Stuttgart.

Sparta v přípravě porazila Vltavín 5:0Video: Sport.cz

Taková částka se však Spartě nezamlouvá.

„Myslím, že Tettehův odchod do Anglie není momentálně reálný. Vždy však může přijít nabídka, která osloví vedení. Takže nikdy neříkejte nikdy," poukázal po přípravném utkání s Vltavínem trenér Zdeněk Ščasný.

Angličané mohou před uzávěrkou přitlačit

Benjamina Tetteha v České republice zastupuje Pavel Zíka. „Mohu potvrdit, že nabídky přišly, ale zatím žádná nesplnila představy Sparty. Nevylučuji však, že zájemci především z Anglie je mohou v závěru ledna navýšit. Martin Dúbravka loni také odcházel do Premier League v poslední den přestupního termínu," poukazuje manažer z agentury Global Sports.

„Pokud však Benji zůstane až do léta ve Spartě, půjde také o dobrou cestu," dodává Zíka.

Smolař Lischka má ještě naději

Sparta teď každopádně uzavírá soupisku pro soustředění ve Španělsku. Kádr ještě není uzavřený.

„Jsme v očekávání, že dva hráči by ještě mohli přijít," avizuje Ščasný.

David Lischka ve SpartěVideo: Sport.cz

K jeho týmu se připojil Filip Panák z Karviné, naopak příchod jiného stopera Davida Lischky je ohrožen. Prohlídka odhalila u hráče Jablonce potíže se srdcem, údajně mu dokonce hrozí i konec profesionální kariéry.

„Věřím, že Panákův příchod se nám podaří dotáhnout. Pokud jde o Lischku, nyní se s námi nepřipravuje. Dostal stopku po vyšetření, která absolvoval. Ale právě proto, že budou následovat ještě další, tak bych považoval za hodně nekorektní se k němu dále vyjadřovat a nechal bych to na lékařích," říká Ščasný.

Reklama

Související témata: