Hlavní obsah

V Karviné předčasně skončil kapitán Janečka

Karviná

Fotbalový univerzál Marek Janečka se vrací do Trnavy, odkud před třemi lety do Karviné přišel. V předposledním týmu Fortuna ligy 35letý fotbalista rozvázal smlouvu, která mu končila v létě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Janečka v dresu Karviné.

Článek

„Po odchodu ze Spartaku Trnava před třemi lety jsem byl v častém kontaktu s bývalým majitelem panem Póorem, se kterým jsme rozebírali situaci v obou klubech a bavili jsme se i možnosti budoucího návratu. Jsem rád, že se to splnilo a budu zpátky u bílých Andělů. Taktéž chci poděkovat současnému řediteli klubu Markovi Ondrejkovi, od kterého přišla na konci prosince myšlenka vrátit se zpět do Spartaku," vysvětlil Janečka.

„V Trnavě jsem dostal nabídku na rok a půl dlouhou smlouvu s možností po skončení aktivní kariéry dalšího pracovního vytížení ve Spartaku. Jsem rád, že mi vedení MFK v čele s panem Wolfem vyšlo vstříc a domluvili jsme se. Byly to krásné tři roky," prohlásil Janečka.

V Karviné velmi oblíbený záložník a v posledním půlroce i stoper odehrál za tři roky 85 mistrovských utkání, z toho 72 prvoligových a vstřelil 7 gólů (5 prvoligových). „Přišel jsem v zimě 2016 a na jaře jsme slavili postup do nejvyšší soutěže. Těch dva a půl roku v lize bylo super. Děkuji za podporu také karvinským fanouškům," rozloučil se Janečka.

„Marek za námi sám přišel s tím, jestli mu vyhovíme. V pětatřiceti letech dostal nabídku, která mu prodlouží kariéru, a také po ní zřejmě zůstane u fotbalu. Chápu ho, navíc mu u nás 30. června končí smlouva," uvedl sportovní ředitel MFK Karviná Lubomír Vlk.

Reklama

Související témata: