Hlavní obsah

Sparta se na příchodu Kuliče s Boleslaví zatím nedohodla

PRAHA

Jednání o příchodu fotbalisty Marka Kuliče z Mladé Boleslavi do Sparty Praha zatím uvázlo na mrtvém bodě. Zástupci klubů se totiž ve středu neshodli na přestupové sumě. Jednání ale podle mluvčího Sparty Lukáše Přibyla bude pokračovat. Naopak návrat Maura Lustrinelliho do Švýcarska už je definitivní.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Marek Kulič na tréninku české reprezentace

Článek

"Dnes proběhlo jednání, ovšem kluby se na podmínkách transferu nedohodly. Jednání budou pokračovat v dalších dnech," řekl Přibyl. Na sparťanském webu mluvčí také objasnil, proč Pražané třicetiletého Kuliče lákají. "Snažíme se získat posilu, která bude okamžitě platná pro mužstvo. A v české lize není mnoho hráčů, kteří by tuto podmínku splňovali," dodal Přibyl.

Kulič ale v rozhovoru pro mladoboleslavský web uvedl, že v dohodu pevně věří. "Sparta je nová a velká šance. Je to nejlepší český klub a je to pro mě nová motivace, proto ji chci zkusit," prohlásil útočník, který se prý nebojí ani konkurence, která na Letné vládne.

Turecko zřejmě odmítne

Přiznal, že už ho kontaktoval sparťanský kouč Michal Bílek, naopak Dušan Uhrin mu prý už popřál hodně štěstí. "Řekl mi, že mě pustí jedině do Sparty nebo do zahraničního klubu, a popřál mi hodně štěstí," sdělil fotbalista. Měl nabídku i z Turecka, ale ta zřejmě skončí odmítnutím. "Já i rodina jsme preferovali Spartu. Když budu ve Spartě hrát, určitě mi to pomůže i pro reprezentaci," řekl Kulič.

Letenský klub naopak definitivně opouští Lustrinelli: jeho přestup do FC Luzern už má formální náležitosti, kluby podepsaly smlouvu. "Jednání s Luzernem bylo velmi rychlé. Respektovali jsme přání hráče," řekl Přibyl. Lustrinelli ve Švýcarsku žije s manželkou Cristinou a ve středu už absolvoval v sedmém týmu švýcarské ligy první trénink.

"Sám hráč projevil zájem vrátit se do Švýcarska. Jeho cílem je prosadit se na mistrovství Evropy 2008, které se hraje také ve Švýcarsku. Pro Spartu odvedl dobré služby. Jeho profesionální přístup mohl být pro mnohé hráče příkladem a jsme rádi, že zde působil. Sparta přeje Maurovi v další kariéře hodně štěstí a jsme rádi, že se rozcházíme v dobrém," řekl mluvčí.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články