Hlavní obsah

Jablonec - Žižkov 2:1Přípravu mezi závějemi sněhu rozhodl až před koncem Ikaunieks

Jablonec nad Nisou
Aktualizováno

Pomalu už se vidí v teple. Fotbalisté Jablonce porazili Viktorii Žižkov 2:1. K poslednímu přípravnému duelu před odletem na soustředění do Portugalska nastoupili na promrzlém umělém trávníku ve Mšeně, který ohraničovaly vysoké závěje odhrabaného sněhu jako mantinely. Poslední tým druholigové tabulky kladl favoritovi statečný odpor, až sedm minut před koncem rozhodl Davis Ikaunieks.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký trenér Petr Rada během utkání na Spartě.

Článek

Jablonec si v těžkých podmínkách musel poradit bez reprezentanta Michala Trávníka, který si při tréninku lehce poranil koleno a bude chybět v úvodu jarní části sezony.

Promrzlí diváci si museli na první gól počkat až do 65. minuty, kdy se střelou zdálky parádně trefil Jovovič. Viktoria po rohu vyrovnala a měla i další šance, v závěru však o výhře favorita rozhodl Ikaunieks.

Jablonec teď odletí na soustředění do Porugalska, kde se utká s Farense, Aarhusem a Hebei Fortune. Kvůli brzkému startu jarní části české ligy tam však nemůže zasáhnout do Atlantic Cupu, jehož byl v posledních letech tradičním účastníkem.

Přípravné fotbalové utkání:
Jablonec - Žižkov 2:1 (0:0)
Branky: 64. Jovovič, 82. Ikaunieks - 67. Opluštil.
Jablonec - I. poločas: Hanuš - Holeš, Hovorka, Břečka, Sobol - Pleštil, Kratochvíl, Hübschman, Považanec, Peřina - Chramosta.
II. poločas: Hanuš - Jankovič, Hovorka, Štěpánek, Sobol - Acosta, Fábry, Kubista, Dominik Breda, Jovovič - Ikaunieks. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: