Hlavní obsah

Slavia - Peking Čung-che Kuo-an 4:0Sešívaní soupeře v bratrovražedném souboji vůbec nešetřili

Aktualizováno

Pouhý den po příletu do Portugalska sehráli sešívaní hned první zápas na soustředění. Vzhledem k čínským majitelům obou klubů šlo o tak trochu bratrovražedný souboj. Fotbalisté pražské Slavie v něm soupeře rozhodně nešetřili a Peking Čung-che Kuo-an rozdrtili 4:0. Mužstvo vedl asistent Jaroslav Köstl, trenér Jindřich Trpišovský se po operaci zlomeného nosu po propuštění z nemocnice přijel na zápas aspoň podívat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Škoda dal dva góly.

Článek

Oba soupeři mají stejného většinového vlastníka společnost Sinobo. Červenobílí však žádnou družbu nevedli. Ještě do přestávky dali tři góly, skóre otevřel Olayinka a dvě branky vstřelil Milan Škoda. Hned na začátku druhé půle se trefil Mešanovič. Ligový lídr navázal na sobotní výhru 8:0 nad Ústím nad Labem a uspěl i ve druhém zápase zimní přípravy.

Na slávistické lavičce chyběl hlavní trenér Jindřich Trpišovský, který na pondělním tréninku utrpěl zlomeninu nosu a musel v Portugalsku na operaci. Po propsuštění z nemocnice si však nenechal zápas ujít a sledoval ho na vlastní oči.

Kvůli zdravotním problémům nehráli Deli, Stoch a Matoušek, naopak poprvé po příchodu z Teplic oblékl sešívaný dres Král.

Bohemians v Turecku zdolali Sion 1:0, prosadil se mladý útočník Koubek. Dukla v duelu dvou prvoligových týmů jasně přehrála Příbram 4:0.

Přípravná fotbalová utkání:
V Portugalsku: Slavia Praha - Peking Čung-che Kuo-an 4:0 (3:0)
Branky: 29. a 45. Škoda, 16. Olayinka, 48. Mešanovič.
Slavia - I. poločas: Kolář - Coufal, Jugas, Král, Bořil - Traoré, Ševčík - Van Buren, Sýkora, Olaiynka - Škoda.
II. poločas: Kolář - Frydrych, Kúdela, Ngadeu, Zelený - Souček, Hušbauer - Zmrhal, Baluta, Masopust - Mešanovič. Trenér: Köstl.
V Turecku: Bohemians Praha 1905 - FC Sion 1:0 (1:0)
Branka: 6. Koubek.
Bohemians: Valeš - Bartek, Hůlka (61. Krch), Pokorný (61. Šmíd), Vondra (46. Dostál) - Reiter, Švec (61. Bederka), F. Hašek, Vodháněl (46. Záviška) - Vaníček (61. Nečas) - Koubek. Trenér: M. Hašek.
Dukla Praha - 1. FK Příbram 4:0 (2:0)
Branky: 15. Podaný, 34. Tetour, 50. Douděra, 90. Souček.
Dukla: Hruška - Ostojič, Bezpalec, Kozma, Souček - Koval, Hanousek, Tetour - Miloševič, Podaný, Gonzáles. Trenér: Skuhravý.
Příbram: Švenger - Antwi, Kodr, Tregler, Nový - Fantiš, Rezek, Jablonský, Květ, Hlúpik - Keita. Trenér: Csaplár.

Reklama

Související témata: