Hlavní obsah

Dánský Midtjylland bere z Baníku nedoléčeného brankáře Rašku

OSTRAVA

Fotbalový brankář Martin Raška přestoupí z Baníku Ostrava do dánského Midtjyllandu, přestože stále ještě nedoléčil operované rameno. Kluby se však už předběžně dohodly na podmínkách transferu, který by měl v úterý devětadvacetiletý gólman v novém působišti stvrdit podpisem smlouvy na tři a půl roku.

Článek

I když Raška se s druhým týmem dánské ligy domluvil rychle, mezi Ostravou a Midtjyllandem došlo ke shodě na odstupném až v posledních hodinách. "Kluby se dohodly, během pondělka a úterka se to smluvně dotáhne. Nic už tomu nestojí v cestě," potvrdil dnes ČTK hráčský manažer Milan Martinovič, do jehož portfolia Raška patří.

Přestupová jednání přibrzdilo Raškovo zranění. Ostravská opora si v závěru posledního podzimního utkání na Slavii přetrhala ramenní vazy a pooperační rekonvalescence potrvá tři až čtyři měsíce; proto se kluby dlouho nemohly shodnout na finančních podmínkách. Zájem Dánů byl ovšem tak enormní, že po důkladných zdravotních prohlídkách Rašku angažují i nedoléčeného.

"Nakonec došlo mezi oběma stranami k dohodě. Kdyby se Martin nezranil na Slavii, asi by to mělo mnohem hladší průběh. Dánové jej opravdu moc chtěli," uvedl Martinovič.

Pro Rašku to bude první angažmá mimo bývalou federaci. Frýdecko-místecký odchovanec, který v roce 2004 slavil s Baníkem ligový titul jako dvojka Jana Laštůvky, na nejvyšší úrovni vedle Ostravy chytal už jen před šesti lety za Trnavu.

Reklama

Související témata: