Hlavní obsah

Jablonec přišel v Portugalsku hned o dva hráče

Jablonec nad Nisou
Aktualizováno

Jablonečtí fotbalisté v úvodním zápase na portugalském soustředění vyhráli po remíze 1:1 až v penaltovém rozstřelu nad druholigovým týmem SC Farense v rámci turnaje Atlantic Cup. Jenže kádr dál trápí další zranění. David Štěpánek a Nikola Jankovič si už v sezoně nezahrají. Oba obránci na soustředění utrpěli vážné zranění zkřížených vazů v koleni a čeká je operace a několikaměsíční rehabilitace.

Foto: fkjablonec.cz

David Štěpánek dostal hned na úvod kapitánskou pásku Jablonce.

Článek

Jedna ze zimních posil Štěpánek se zranil v utkání proti Farense a v druhé půli musel vystřídat. Střední obránce se tak připojil k srbskému krajnímu bekovi Jankovičovi, který utrpěl podobné zranění předtím.

"Rok se nám zranění vyhýbala, ale teď během týdne dva křížové vazy, což je hodně nepříjemné. Navíc na pozicích, kde jsme hráče potřebovali a chtěli mít zdvojené posty. Mrzí mě ztráta obou, bohužel se nám teď zranění nevyhýbají. Přišli jsme o dva hráče a jsem z toho rozčarovaný a naštvaný," cituje klubový web trenéra Petra Radu.

Kouč za výkon v prvním utkání pochválil nováčka Bogdana Vatajelu.

Přípravná fotbalová utkání:
V Portugalsku: FK Jablonec - Farense 1:1 (1:0), penalty 6:5
Branky: 33. Kratochvíl - 77. Alan z pen. Rozhodující penalta: Břečka.
Jablonec - I. poločas: Hanuš - Holeš, Kubista, Břečka, Sobol - Hübschman - Acosta, Kratochvíl, Vatajelu - Chramosta, Ikaunieks.
II. poločas: Hrubý - Hovorka, Břečka, Štěpánek (78. Peřina), Sobol - Jovovič, Kubista, Považanec, Fábry, Vatajelu (67. Pleštil) - Ikaunieks. Trenér: Rada.
Opava - Jihlava 2:3 (1:1)
Branky: 27. Zapalač, 68. Stáňa - 45. Machuča z pen., 65. Novotný, 79. Komárek.
Opava: Fendrich (65. Vyklický) - Helebrand, Simerský, Žídek, Hrabina - Jurečka (57. Bernadina), Zavadil (46. Rychlý), Janetzký (57. Manzia), Řezníček, Zapalač (65. Stáňa) - Smola (65. Juřena). Trenér: Kopecký.
V Německu: Dynamo Drážďany - Dukla Praha 3:2 (1:2)
Branky: 14. Röser, 54. Koné z pen., 61. Atik - 26. Podaný z pen., 31. Tetour.
Dukla: Rada - Ostojič, Ďurica, Kozma - Hanousek, Douděra (46. Souček), Koval (46. Bezpalec), Miloševič (73. Holík), González (46. Djuranovič), Podaný (46. Hadaščok), Tetour. Trenér: Skuhravý.

Reklama

Související témata: