Hlavní obsah

Slavia - Salcburk 0:1Sešívaní na Atlantic Cupu v Portugalsku podlehli rakouskému šampionovi

Albufeira
Aktualizováno

Zajímavá konfrontace proti sobě v Portugalsku svedla dva účastníky jarní vyřazovací části Evropské ligy, navíc lídry svých domácích soutěží. Fotbalisté pražské Slavie v rámci přípravného turnaje Atlantic Cup podlehli Salcburku 0:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Kúdela ze Slavie Praha.

Článek

Salcburk vyhrál rakouskou ligu pětkrát v řadě. Také v současném ročníku kraluje domácí soutěži, kterou vede s náskokem 14 bodů. A stejně jako sešívané v případě Genku, také Red Bull čeká v jarní části Evropské ligy soupeř z Belgie. O postup do další fáze bude bojovat s celkem Club Bruggy.

Po zranění již byl aspoň na lavičce náhradníků připraven zasáhnout do hry Miroslav Stoch. Naopak kvůli zdravotním problémům chyběli Jan Sýkora a Jan Matoušek.

Sešívaní si v utkání vypracovali několik slibných příležitostí ke skórování, ale ani jednu z nich neproměnili. Kvůli gólu Daky tak poprvé v zimní přípravě poznali pocit porážky.

"Nastoupili jsme proti semifinalistovi Evropské ligy z posledního ročníku s výbornou organizací, presinkem a výstavbou hry. Pro nás velká zkušenost, škola a zkouška, ve které si troufám říct, že jsme obstáli," řekl pro klubovou televizi asistent trenéra Slavie Jaroslav Köstl.

Důležité pro Slavii je, že trenér Jindřich Trpišovský se po operaci zlomeného nosu mohl utkání zúčastnit osobně.

„Zápas po herní stránce hodnotím určitě pozitivně, protože jsme si vytvořili spoustu příležitostí, kdy jsme mohli dát gól. Vidíme, že rozhodují maličkosti, jelikož oni dali z jedné šance gól, zatímco my jsme měli tři tutovky a nevyužili je," říká na klubovém webu záložník Petr Ševčík.

Přípravný turnaj Atlantic Cup v Portugalsku:
Slavia Praha - Red Bull Salcburk 0:1 (0:0)
Branka: 65. Daka.
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Jugas, Bořil - Souček, Traoré (80. Van Buren) - Zmrhal (80. Masopust), Ševčík, Olayinka (80. Baluta) - Škoda (77. Mešanovič). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články