Hlavní obsah

Kulič do Sparty nepůjde, zůstane v Mladé Boleslavi

Reprezentační útočník Marek Kulič fotbalovou Spartu neposílí. Vedení Mladé Boleslavi oznámilo, že ukončilo jednání s vedoucím týmem první ligy o přestupu jednatřicetiletého hráče a Kulič zůstává v týmu loňského vicemistra.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Marek Kulič na tréninku české reprezentace

Článek

Kulič se v minulých dnech nechal slyšet, že o angažmá ve Spartě velmi stojí. Jednání mezi kluby však uvázlo na mrtvém bodě, protože jejich zástupci se minulou středu neshodli na výši odstupného. Podle úterního vyjádření Mladé Boleslavi už rozhovory nebudou pokračovat.

"Vyjádření Mladé Boleslavi bereme na vědomí, ale angažování Marka Kuliče se přesto nevzdáváme, je to stále jedna z našich priorit," reagoval mluvčí letenského klubu Lukáš Přibyl. Podle všeho se Sparta bude snažit přesvědčit boleslavské funkcionáře dalšími argumenty, aby hráče uvolnili.

Autor 50 ligových branek přitom věřil, že se kluby dohodnou. "Sparta je nová a velká šance. Je to nejlepší český klub a je to pro mě nová motivace, proto ji chci zkusit," prohlásil v minulém týdnu na serveru mladoboleslavského celku.

Trenér Dušan Uhrin už mu prý dokonce popřál hodně štěstí v novém působišti. "Řekl mi, že mě pustí jedině do Sparty nebo do zahraničního klubu, a popřál mi hodně štěstí," uvedl Kulič, který měl nabídku i z Turecka, ale preferoval Spartu.

Sivokův přestup se může přiblížit ve čtvrtek

Letenský klub se proti tomu zřejmě brzy rozloučí s Tomášem Sivokem. Kapitán ligového lídra odcestuje ve čtvrtek v doprovodu svého agenta Zdeňka Nehody a sparťanského viceprezidenta Daniela Křetínského do Itálie k dalším jednáním. Pokud kluby uzavřou dohodu o odstupném, přestupu už by nemělo nic bránit. Hráč již v minulém týdnu absolvoval zdravotní testy v Barceloně, kde sídlí majitel klubu.

Zástupce hráčské agentury Nehoda Sport potvrdil, že nejdříve ve čtvrtek večer by se mohly udát první závažnější kroky. "Ve čtvrtek večer se sejdou k prvnímu přímému jednání kluboví činovníci, pak budeme vědět více," řekl David Nehoda. Neví ale, zda čtvrtek bude pro případný přestup klíčový. Odhaduje se, že Sparta požaduje odstupné ve výši 65 až 70 miliónů korun.

Účast Sparty na jednání potvrdil mluvčí klubu Lukáš Přibyl. "Ano, pan Křetínský se schůzky zúčastní. Ale zda na ní dojde k definitivní dohodě, ještě nyní odhadnout nedokážeme," řekl Přibyl ČTK.

Není vyloučeno, že v současném přestupním termínu odejde do Udine i Tomáš Zápotočný. Ten má sice smlouvu až do léta ve Slovanu Liberec, ale je možné, že Severočeši ho uvolní už nyní. Italové dokonce předložili Slovanu vylepšenou nabídku. "Snahou všech stran je domluvit se, aby Tomáš přestoupil již nyní," tvrdí hráčův manažer Pavel Zíka z agentury Sport Invest International.

Reklama

Související témata: