Hlavní obsah

Stanciua nahradíme, věří Ščasný. Ve Spartě konečně cítí dobrou partu

Dva týdny v Marbelle utekly, fotbalisté pražské Sparty už jsou zase doma. Před sebou mají poslední dny zimní přípravy a snahu o rehabilitaci za mizerný podzim, po němž jim patří pátá příčka v ligové tabulce. „Po dlouhé době mám pocit, že se i uvnitř mužstva dává dohromady docela dobrá atmosféra,“ poukazuje v rozhovoru pro klubovou televizi trenér Zdeněk Ščasný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zdeněk Ščasný hodnotí vydařenou přípravu.

Článek

Kapitán Nicolae Stanciu zmizel během soustředění do Saúdské Arábie. Nahradit by ho mohl Bořek Dočkal, který s mužstvem dál trénuje. Jeho návrat z Číny však stále není dořešen.

„Chceme, aby tu hráli hráči, kteří ve Spartě chtějí hrát, chtějí v ní zůstat. Proto si myslím, že k dohodě nakonec došlo," říká trenér Zdeněk Ščasný na adresu rumunského záložníka.

„Pokusíme se Stanciua samozřejmě nahradit. Víme, že je výborný hráč s individuálními schopnostmi. Pokusíme se ho nahradit jinak a možná hrát o něco víc kolektivněji," naznačuje kouč.

Konkurence je nejlepší lékař

Sparta vyhrála v zimě všech sedm přípravných duelů. Trenér si pochvaluje, že soustředění v Marbelle bylo za poslední dobu jedno z nejlepších.

„Na podzim jsme chtěli hrát individuálně. Teď jsme kladli velký důraz, abychom hlavně udělali dobrou partu, hráli víc kolektivně. Což bylo v trénincích a zápasech znát. Teď jde samozřejmě o to přenést to do ligy," líčí Ščasný.

Těší ho, že na místa v sestavě je potřebná tlačenice.

„Zdravá konkurence je nejlepší lékař pro všechny. Přišlo několik hráčů, někteří se uzdravili a vzali jsme některé kvalitní mladé, takže na postech byli vždy dva hráči. Proto jsme si mohli dovolit v jeden den odehrát třeba dva zápasy," oceňuje Ščasný.

Reklama

Související témata: