Hlavní obsah

Sparta sází na mladíka, který vyrostl tak rychle, že ho Bohemka nestačila koupit

Včas si uvědomili, koho doma mají. Kdyby svůj talent přenechali konkurenci jako řadu jiných, už mohl kopat v Ďolíčku. Přes zimu se však stoper Dominik Plechatý prosadil až do základní sestavy fotbalové Sparty. „Když hrál za Vlašim, měli jsme o něj zájem. Ale zlepšil se tak rychle, že jsme ho nestačili koupit,“ usmívá se Martin Hašek, trenér Bohemians, který má vzhledem ke své minulosti u mládeže Sparty o letenských talentech stále velký přehled.

Sparta proti Bohemians nasadila mladíky. Hložek i Plechatý si vedli dobře.Video: Sport.cz

 
Článek

Jedno z přikázání nového sportovního ředitele Tomáše Rosického je jasné. Sparta musí více důvěřovat svým odchovancům a sázet na ně.

V prvním jarním kole tak proti Bohemians nastoupil k ligové premiéře stoper Dominik Plechatý (19), a jeho parťák Adam Hložek (16) dokonce vytvořil rekord. Stal se nejmladším hráčem v základní sestavě Sparty v historii ligy!

„Byl jsem s nimi spokojený. Kluci si musí prožít hru před zaplněným stadionem. Buď na to budou mít, nebo ne," avizuje trenér Zdeněk Ščasný.

„Byl jsem trochu nervóznější než jindy. Moc děkuju trenérovi, že mi dal šanci. V přípravě jsem nechal všechno a postupně cítil, že bych se mohl v základní sestavě objevit," líčí Plechatý.

Klokani o něm dobře věděli

Trochu paradoxně sehrál ligovou premiéru v derby proti Bohemians. Klokani si na něj totiž také brousili zuby.

Byly to nervy! Martin Frýdek proměnil penaltu nadvakrát.Video: Sport.cz

„Hráč z dorostu, který jde hrát druhou ligu, býval až dosud trochu mimo obzor Sparty. Vlašim ovšem není mimo obzor Bohemky, proto jsme ho chtěli přivést," netají kouč Martin Hašek.

Jeho bývalý klub mu ovšem udělal čáru přes rozpočet. „Dominik bohužel nastoupil do přípravy se Spartou a prosadil se až do základní sestavy, což je obdivuhodné. Zdravý kluk, má potenciál. Navíc je rychlý, což střední obránci většinou nejsou. I když náš Vaníček mu prchnul... Budu Plechatému fandit. Tak rychle se zlepšil, že jsme ho prostě nestačili udělat," lituje Hašek.

Reklama