Hlavní obsah

Všude sníh! Opravdu má být tato fáze ligy nazývána jarní?

Jablonec nad Nisou/Praha

Fotbalové jaro už odstartovalo, počasí se ale podle toho příliš nechová. Minulý týden se i v nížeji položených oblastech držel sníh a nebylo vůbec jisté, v jak velké zimě budou muset fotbalisté hrát. Situace se sice nakonec zlepšila a o víkendu teploty dosahovaly i plus několika stupňů, sněhová nadílka se ale nyní na mnohá místa vrací.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

První jarní ligové kolo fotbalisté Jablonce na sněhu absolvovat nemuseli. Bude tomu stejně i v tom druhém? Zleva Vladimir Jovovič z Jablonce a Václav Pilař z Olomouce během zápasu 20. kola Fortuna ligy.

Článek

Ligu letos čeká nadstavba, je tak potřeba odehrát větší počet utkání. S tím souvisí i brzký start jarní části Fortuna ligy, který s sebou ale nese určité problémy. Své o tom ví i fotbalový Jablonec. Ten na svém Twitteru uveřejnil fotky ze zasněženého tréninku s pozdravem z "klasického únorového Jablonce".

A nejen podle množství sněhu, ale i podle toho, jak jsou hráči na fotkách navlečení, lze předpokládat, že zrovna jarní teploty na severu Čech nevládnou. Ani přes nepřízeň počasí ale někteří hráči dobrou náladu zjevně neztrácejí - trénink ve sněhu se smíchem absolvoval třeba 24letý jablonecký záložník Vladimir Jovovič.

V každém případě nás již o tomto víkendu čekají další ligové zápasy. Umoudří se do té doby opět počasí? Nebo budou některé zápasy odehrány na sněhové pokrývce?

Reklama