Hlavní obsah

Stoch vyrazí ke šlágru do Plzně jako král asistencí

Praha

Nejen střelce je třeba slavit. Fotbalová Fortuna oceňuje i hráče, kteří gólové šance připravují. Statistika Přihraj:Král asistencí má svého čtvrtého vítěze. Po Stanciuovi ze Sparty, Budínském z Karviné a Jovovičovi z Jablonce se jím stal Miroslav Stoch z pražské Slavie, který v rozmezí 15. až 20. kola přihrál svým spoluhráčům na tři góly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Miroslav Stoch ze Slavie oslavuje svůj druhý gól během utkání s Karvinou.

Článek

Slavia aktuálně kraluje lize se šestibodovým náskokem před druhou Plzní a v uplynulých pěti kolech neztratila ani bod. Zlín a Karvinou porazila 3:1, Opavu a Mladou Boleslav zdolala 3:2 a Jablonec s Teplicemi shodně 2:0. Důležitou součástí sestavy sešívaných je Miroslav Stoch, který ve zmiňovaných pěti zápasech vstřelil dva góly a na další tři přihrál.

Právě přihrávky na góly jsou hlavním faktorem nové statistiky. Za 15.-20. kolo měli shodný počet tří asistencí Stoch, Přikryl z Mladé Boleslavi a Doležal z Jablonce, ovšem ve prospěch slovenského záložníka při porovnání trojlístku rozhodl nejvyšší údaj ve statistice přihrávek do gólových šancí.

Foto: Sport.cz

Král asistencí Miroslav Stoch.

Stoch, který se na podzim vrátil do reprezentace Slovenska, aktuálně drží šňůru tří asistencí za sebou - na gól přihrál v zápasech s Mladou Boleslaví, Jabloncem i nyní o víkendu s Teplicemi.

Lídr sešívaných se tak náležitě vyzbrojil pro nedělní šlágr v Plzni. V příštích pěti duelech nastoupí ve speciálním dresu označeném na rukávu jako král asistencí, který bude na konci sezony i s hráčovým podpisem vydražen. Výtěžek aukce poputuje na Nadační fond Zelený život.

Reklama